Legătura dintre consumul de marijuana şi bolile cardiovasculare

Un nou studiu arată o legătură surprinzătoare între consumul de marijuana şi bolile cardiovasculare.
  • Publicat:
Legătura dintre consumul de marijuana şi bolile cardiovasculare
FOTO: profimediaimages.ro / Legătura dintre consumul de marijuana şi bolile cardiovasculare

În urma unui nou studiu apărut în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie s-a descoperit că 2,3% dintre consumatorii de marijuana se confruntă cu boli cardiovasculare. În această lucrare s-a urmărit posibilele interacţiuni ale marijuanei cu alte medicamente prescrise problemelor cardiovasculare, dar şi modul în care chimicalele pe care le conţine această plantă pot afecta inima la nivel molecular.

Potrivit Centrului de Prevenţie şi Control, bolile de inimă se numără printre principalele cauze de deces în Statele Unite. În anul 2015, bolile de inimă au provocat 23,4% dintre decesele din SUA. Conform Asociaţiei Americane a Inimii (AHA), aproximativ jumătate din locuitorii adulţi ai Statelor Unite se confruntă cu o formă de boală cardiovasculară.

Asta nu înseamnă că bolile cardiovasculare şi consumul de marijuana nu au nicio legătură. Cu toate astea, există puţine evidenţe care să demonstreze conexiunea dintre cele două.

Marijuana şi sănătatea inimii

Autorii articolulu publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie au urmărit datele obţinute în urma unui sondaj realizat de Examinarea Naţională de Sănătate şi Nutriţie pentru a estima câţi dintre consumatorii de marijuana au probleme cardiovasculare. Astfel, au descoperit că 2 milioane din cei 89,6 milioane de adulţi din SUA care au raportat că au consumat marijuana se confruntă şi cu boli cardiovasculare. Mai exact, 2,3% dintre consumatori.

Dr. Ersilia M. DeFilippis, fost rezident al spitalului Brigham and Women din Boston, este autorul studiului. În prezent este cardiolog la Centrul Medical al Universităţii Irving din Columbia.

”Consumul de marijuana, atât ca mod de recreere, cât şi ca mijloc medical, creşte la nivel naţional, iar multe dintre efectele cardiovasculare sunt greu de înţeles. În urma sondajelor noastre estimăm că 2 milioane de adulţi care consumă marijuana s-au confruntat cu boli cardiovasculare în 2015-2016”, explică autoarea studiului. ”Am observat că avem pacienţi la cardiologie urmează tratament medicamentos care poate interacţiona cu marijuana în modalităţi neprevăzute, în funcţie de formulă”, adaugă Dr. Ersilia M. DeFilippis.

Având în vedere consumul crescut de marijuana în Statele Unite, autorii studiului cer medicilor să întrebe pacienţii dacă sunt consumatori de marijuana pentru a ştii care este medicamentaţia necesară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult