Să recunoaştem, sunt momente în care ne simţim fără putere. Şi pentru că nu ne putem retrage din peisaj pentru a ne odihni şi nici nu putem abuza de cafea sau ciocolată, recunoscute pentru starea de bine, vă propunem să încercaţi o reţetă de turmeric latte chiar la voi acasă sau la birou. Şi nu, nu trebuie să o faceţi neapărat cu lapte (animal sau vegetal), ci se poate şi cu apă fierbinte.
Poate că prima oară ar fi chiar indicat să mixaţi cu apă ingredientele pentru a simţi dacă aromele sunt pe gustul dumneavoastră.
Turmericul este un condiment cunoscut pentru pentru lupta sa în păstrarea sănătăţii organismului (are efect antiinflamator şi este considerat chiar antibiotic natural) şi chiar pentru efectul anticancerigen.
Personal îmi place gustul, însă nu aş pune o cantitate prea mare de pudră de turmeric în preparate.
Scorţişoara se foloseşte nu doar pentru aroma sa unică ci şi împotriva răcelilor, ca stimulant al sistemului circulator, energizant şi ca afrodisiac.
Nuca de cocos este bună la gust şi are un nivel ridicat de fibre şi grăsimi, care ajută la stabilizarea glicemiei. Am folosit fulgi de nucă de cocos.
O altă aromă inedită din această băutură este piperul negru. Este energizant, are efecte antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene. Un alt rol important al piperului este că potenţează efectele altor ingrediente alături de care este folosit.
Ingredientele se mixează într-o cană şi se adaugă lapte sau apă fierbinte. Atunci când se mai răceşte, puteţi adăuga şi puţină miere de albine.
Deşi aspectul nu este foarte atrăgător, gustul este foarte bun. Se poate strecura. Noi am încercat cu apă reţeta. Însă clar se potriveşte şi cu lapte.
Important, în funcţie de ingredientele care vă plac mai mult, puteţi ajusta cantităţile. Şi da, este o băutură care energizează. De reluat!
Atenţie, nu se recomandă persoanelor care au alergii la unul sau mai multe dintre aceste ingrediente!