Găluște de griș pufoase, fragede, delicioase – nimic nu se compară cu o supă fierbinte de pui în care plutesc agale dodoloaşe de găluşte de griș pufoase şi moi care se topesc pur şi simplu în gură.
Problema e că mulţi încă nu au aflat secretul găluştelor perfecte, iar rezultatul e un cocoloş de griş tare şi fără gust, care mai degrabă seamănă cu un cartof crud. Astăzi vei afla însă care sunt trucurile prin care poţi obţine găluşte de griș pufoase, fragede şi delicioase.
Mod de preparare găluşte de griș pufoase şi fragede pentru supă:
Se amestecă grişul cu sarea şi bicarbonatul de sodiu într-un bol şi se face o adâncitură în mijlocul compoziţiei.
Se bat bine ouăle întregi, apoi se adaugă peste ingredientele uscate şi se continuă amestecarea cu o furculiţă sau un tel, până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. La final se adaugă pătrunjelul tocat fin şi se încorporează bine în compoziţie.
Se lasă amestecul la frigider pentru 10-15 minute.
Se pune pe foc o oală umplută pe jumătate cu apă și se aduce la fierbere.
Se scoate amestecul de găluşte de la frigider şi se pune cu linguriţa în apa care fierbe (lăsaţi focul mai mic). Se pune capacul pe oală şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Rezistaţi tentaţiei de a lua capacul de pe oală sau să amestecaţi în găluşte cu lingura – în caz contrar, se vor destrăma.
Se scot găluştele cu o spumieră pe un platou întins şi apoi se adaugă în supă. Poftă bună!
Senior Editor, [email protected]
A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023.
Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională.
Colaborări: Viața ...