Clătitele japoneze sunt super pufoase şi se topesc în gură, iar ingredientul secret pentru a obţine acest rezultat stă în maioneză. Chiar dacă vorbim de un desert absolut delicios, din această reţetă nelipsit este şi oţetul. Durează doar 25 de minute pentru a le pregăti complet, ies patru porţii din cantităţile pe care le vom menţiona şi au 281 de calorii.
Ingrediente
-
250ml de lapte
-
1 linguriţă de oţet alb
-
128g de făină
-
52g de zahăr
-
2 linguriţe de praf de copt
-
2 ouă mari, separate
-
extract de vanilie
-
1 linguriţă de maioneză japoneză
-
1 linguriţă de unt
Mod de preparare
Amestecă laptele şi oţetul într-un bol mai mare şi lasă-l timp de cinci minute deoparte. Între timp, amestecă făina, zahărul şi praful de copt într-un bol separat şi lasă-le şi pe ele deoparte. Bate albuşurile de ouă într-un bol de sticlă, de metal sau ceramic cu ajutorul unui mixer, până se formează spumă. Adaugă gălbenuşurile şi extractul de vanilie apoi amestecă până când ingredientele se omogenizează. Adaugă maioneza şi amestecă întreaga compoziţie. Pune o tigaie la încins şi pune untul la topit. Adaugă un polonic de aluat în tigaie şi lasă-l între 4 şi 6 minute pe fiecare parte. Lasă-le în tigaie până se dulblează.