Ostropel de pui cu usturoi, ciuperci, cimbru şi sos de roşii

Rețetă de ostropel de pui cu usturoi, ciuperci şi sos de roşii ca la mama acasă. E foarte simplu de gătit! Vezi ingredientele și modul de preparare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ostropel de pui cu usturoi, ciuperci, cimbru şi sos de roşii
Sursa foto: Shutterstock

Ostropel de pui cu usturoi – un preparat pe care trebuie să știi să-l gătești! Dacă îţi e poftă de ceva bun şi care să-ţi aducă aminte de copilărie, notează-ţi reţeta de ostropel de pui cu usturoi, ciuperci, cimbru şi sos de roşii de mai jos. Gustul este divin, ca la mama acasă! 

Cât despre ingrediente, nu trebuie să-ţi baţi prea tare capul, le găseşti oriunde şi oricând, iar timpul de preparare nu depăşeşte o oră. Vezi care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară deliciosul ostropel de pui!

Ostropel de pui cu usturoi – ingrediente și mod de preparare

Ingrediente:

  • 4 pulpe superioare (cu sau fără os)
  • o ceapă mare tăiată julienne
  • 5 căţei de usturoi feliaţi
  • o linguriţă de cimbru uscat
  • 300 de grame de ciuperci champignon feliate sau o mână de mix de ciuperci uscate şi hidratate în prelalabil timp de cel puţin o oră
  • sare şi piper, după gust
  • 3 linguri de ulei
  • 150 de mililitri de pastă de tomate
  • 100 ml de vin alb (poate fi înlocuit şi cu bere)
  • pătrunjel proapăt tocat
Sursa foto: Shutterstock

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie. Se sărează şi piperează carnea pe toate părţile. Se pune la prăjit în tigaie, până se rumeneşte uniform pe ambele părţi. Se scoate carnea pe un platou curat, se dezosează (dacă pulpele sunt cu os) şi se taie în bucăţi generoase.

În uleiul în care ai prăjit carnea pui ceapa, usturoiul şi ciupercile. Lasă la călit 3-4 minute, apoi stinge totul cu un pahar de vin şi pasta de tomate. Amestecă bine, adaugă sare şi piper şi lasă să fiarbă totul aproximativ 15 minute.

După expirarea timpului, pune în tigaie bucăţile de pui şi mai lasă pe foc aproximativ 20 de minute sau până când carnea este moale şi fragedă, iar sosul este destul de legat. Poţi adăuga pe parcurs o ceaşcă de apă fierbinte dacă sosul scade prea mult. La final, după ce opreşti focul, poţi presăra pe deasupra pătrunjel tocat.

Poţi servi acest delicios ostropel de pui cu ciuperci şi sos de roşii alături de o porţie de mămăligă, piure de cartofi sau cartofi copţi. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult