Deşi în prezent nu există dovezi privind asocierea alimentelor sau a ambalajelor de produse alimentare cu transmiterea coronavirusului, este posibil ca o persoană să se infecteze după ce a atins o suprafaţă sau un obiect contaminat de virus şi apoi şi-a atins imediat faţa.
Totuşi, riscul cel mai ridicat este atunci când intrăm în contact cu alte persoane în timpul cumpărăturilor de alimente sau la livrarea unei comenzi de mâncare.
Ca întotdeauna, igiena riguroasă este importantă când manipulăm produsele alimentare pentru a preveni orice boală. Înlăturaţi orice ambalaj care nu este necesar şi puneţi-l într-un coş de gunoi cu capac. Ambalajele de tipul conservelor pot fi şterse cu un dezinfectant înainte de a le deschide ori depozita.
Spălaţi-vă mâinile cu săpun şi apă cel puţin 20 de secunde sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool.
Spălaţi riguros, cu apă de la robinet, produsele alimentare neambalate, precum fructele sau legumele.