Printre preparatele pentru masa de Paşte cu siguranţă carnea de miel la cuptor a fost nelipsită, la fel şi clasicul grătar în cazul fericiţilor care-şi petrec zilele de concediu la curte. Ca de fiecare dată, multă mâncare ajunge la coşul de gunoi… Însă, de data aceasta, venim în ajutor cu trei idei care te pot ajuta să te foloseşti de resturile rămase de la masa de Paşte.
Să presupunem că masa de Paşte a fost o excepţie şi ţi-ai făcut poftele culinare, dar nu uita că suntem tot mai sedentari şi nu trebuie să neglijăm alimentaţia sănătoasă, mai ales că drumurile la frigider sunt tot mai frecvente, iar tentaţiile tot mai mari. Dacă în ziua de Paşte ai pregătit un grătar cu familia, poţi folosi carnea rămasă pentru o salată absolut delicioasă şi complexă. Poţi opta pentru mix de salată verde, kale şi baby spanac, roşii cherry, castraveţi, quinoa şi carne de pui la grătar. Adaugă sucul de la o lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.
Există câteva motive pentru care fritatta se numără printre preparatele favorite ale multora dintre noi. În primul rând, poţi folosi oricâte ingrediente îţi doreşti, inclusiv carnea rămasă. Mai apoi, este super uşor de pregătit şi, nu în ultimul rând, este ideală pentru micul dejun, prânz sau cină. Dacă vrei să mănânci o fritatta mai uşoară, poţi încerca varianta bogată în legume şi ouă.
Cine nu ar mânca un wrap în acest moment? Cine nu visează la insulele greceşti şi preparatele lor absolut delicioase? Chiar dacă nu putem pleca nicăieri în următoarea perioadă, nu ne interzice nimeni să nu călătorim cu gândul şi să ne încântăm papilele gustative. Ideal pentru prânz sau cină, wrap-ul cu carne de miel este ideal, uşor de făcut şi mai ales super sănătos dacă alegi ingredientele corespunzătoare. În primul rând, optează pentru tortilla integrală, apoi nu uita de salată verde proaspătă, roşii cherry feliate, ceapă roşie, brânză feta şi sos tzatziki.