Nu lăsa termenul de ”grăsimi” să te păcălească. Grăsimile nesaturate, precum cele care se regăsesc în uleiul de măsline, somon, nuci şi avocado, ajută la menţinerea greutăţii, sprijină absorbţia de nutrienţi şi scade riscul de apariţie a bolilor de inimă. În acest sens, avem o reţetă delicioasă pentru tine, cu avocado, care să înlocuiască chiar şi cartofii wedges. Spunem că este delicioasă datorită conţinutului de ierburi, fiind o gustare sau un aperitiv ideal.
Pune cuptorul la preîncălzit la 200 de grade Celsius. Adaugă făina într-un bol, iar într-un altul bate ouăle. În al treilea bol adaugă pesmetul. Ia fiecare felie de avocado şi trece-o prin făină pe toate părţile, până este complet acoperit. Apoi trece felia prin ou, las-o la înmuiat timp de 1 minut, iar mai apoi trece felia de avocado prin pesmet, aşa cum si procedat şi în bolul cu făina.
Pe o tavă întinde o hârtie de copt pe care o ungi cu puţin ulei. Aranjează feliile de avocado pe tavă, apoi pune-le în cuptor timp de 15 minute, până obţin o culoare aurie. Adaugă sarea.
Cât timp avocado este în cuptor, pregăteşte sosul. Amestecă iaurtul, ierburile, sosul chipotle, pudra de usturoi şi sarea rămasă într-un bol de mici dimensiuni. Serveşte alături de wedges de avocado.