10 remedii naturale pentru coșurile de pe fese

  • Publicat:

Coșurile de pe fese sunt foarte supărătoare şi inestetice, multe femei confruntându-se cu această problemă. 

Transpiraţia, hainele din materiale sintetice, produsele de întreţinere corporală pe bază de parfumuri şi alte ingrediente comedogenice, balsamul de rufe toate acestea pot favoriza apariţia coşurilor pe fese, din cauza înfundării porilor şi a inflamării foliculilor de păr.

Din fericire, există câteva remedii naturale ce pot fi utilizate pentru îndepărtarea coşurilor inestetice.

Iată 10 tratamente naturiste pentru coșurile de pe fese

Aloe Vera

Are proprietăţi antibacteriene şi distruge bacteriile care cauzează acneea, având totodată un efect emolient asupra pielii. Aplică gel de aloe vera pe zona afectată, lasă să acţioneze 20-25 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi tamponează uşor pielea cu un prosop de bumbac.

Bicarbonat de sodiu

Are efecte antibacteriene dovedite şi este un excelent remediu pentru coșurile de pe fese. Amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu 5-6 linguriţe de apă. Aplică pasta rezultată pe zonele cu coşuri şi lasă să acţioneze 5 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Sare de mare şi lapte de capră

Această combinaţie este ideală pentru îndepărtarea celulelor moarte şi a impurităţilor de la suprafaţa pielii. Laptele de capră are proprietăţi antioxidante şi protejează pielea, iar sarea exfoliază delicat pielea. Amestecă o lingură de sare cu o jumătate de ceaşcă de lapte de capră, aplică scrubul pe zonele afectate şi lasă să acţioneze până se usucă, apoi clăteşte cu apă călduţă, tamponează uşor cu un prosop moale şi aplică o loţiune de corp hidratantă, de preferat fără parfum.

Cuburi de gheaţă

Temperatura scăzută ajută la ameliorarea inflamaţiilor. Foloseşte 1-2 cuburi de gheaţă, pe care să le treci uşor peste coșurile de pe fese timp de câteva minute. Lasă pielea să se usuce înainte să te îmbraci.

Roşii şi oţet din cidru de mere

Licopenul prezent în roşii protejează pielea de radicalii liberi şi radiaţiile ultraviolete, în timp de acidul din oţet curăţă în profunzime. Amestecă o lingură de pulpă de roşii cu o linguriţă de oţet din cidru de mere şi aplică pe zonele afectate, apoi lasă să acţioneze 15-20 de minute, după care clăteşte cu apă caldă.

Ulei de cocos

Are proprietăţi emoliente, antiinflamatoare şi antibacteriene, fiind ideal pentru ameliorarea leziunilor acneice, indiferent de localizarea acestora. Pune un strop de ulei de cocos în palmă şi masează zona afectată pentru câteva minute. Lasă uleiul de cocos să intre bine în piele, poate chiar şi peste noapte.

Ulei din arbore de ceai şi ulei de măsline

Proprietăţile antibacteriene şi antifungice ale uleiului din arbore de ceai sunt extraordinare pentru tratarea coşurilor, ameliorând totodată inflamaţiile. La rândul lui, uleiul de măsline hidratează în profunzime pielea şi îi conferă elasticitate şi catifelare. Amestecă o linguriţă de ulei de măsline cu una de ulei din arbore de ceai, aplică pe coşuri cu un tifon şi lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi tamponează uşor pielea cu un prosop moale din bumbac.

Iaurt şi turmeric

Proprietăţile antiseptice ale turmericului şi cele astringente ale iaurtului sunt ideale pentru ameliorarea coşurilor de pe fese. Amestecă o lingură de iaurt cu o linguriţă de turmeric, aplică pasta rezultată pe coşuri, lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă.

Suc de lămâie şi glicerină

Este o combinaţie excelentă pentru combaterea coşurilor de pe fese, deoarece acidul citric din sucul de lămâie curăţă în profunzime pielea, în timp ce glicerina o hidratează şi ameliorează inflamaţiile. Combină 1 linguriţă de glicerină cu una de suc de lămâie, amestecă bine şi aplică pe zona afectată, cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Acid salicilic și iaurt 

Acidul are efect antiinflamator şi reduce roşeaţa specifică acneei. Amestecă o linguriţă de iaurt cu 4-5 picături de acid salicilic, aplică pe coşuri şi lasă să acţioneze până se usucă, apoi clăteşte cu apă caldă.

Urmărește CSID.ro pe Google News