Nu există un aliment minune în combaterea bolilor oncologice, dar o asociere alimentară corectă poate preveni apariţia lor. Regimul echilibrat este noua deviză a cercetătorilor privind prevenirea bolilor grave.
Adoptaţi principiul farfuriei colorate: cât mai multe legume verzi, roşii, ardei galben, vânătă, varză, legume crucifere.Alimente bogate în acid folic şi vitamina B: cereale integrale, portocale, pepene, căpşuni, sparanghel ouă.
Roşiile gătite sunt bogate în licopen, care previne apariţia cancerului la prostată, printre altele.Consumul de ceai verde a arătat că poate preveni apariţia cancerului de colon, mamar şi hepatic.
Fasolea, mazărea, lintea, năutul conţin fitonutrienţi capabili să protejeze celulele din corp. Cercetările de laborator au demonstrat că turmericul poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase şi opreşte răspândirea lor în corp.
Afinele şi fructele de pădure conţin antioxidanţi puternici, care ajută regenerarea celulară.
Reduceţi consumul de zahăr, alcool şi beţi apă şi lichide neîndulcite. Evitaţi băuturile carbogazoase.