Cele mai bune sucuri de fructe și legume pentru micul dejun. 9 rețete pe care TREBUIE să le încerci!

  • Publicat:

Dacă preferi mai degrabă sucuri de fructe și legume la micul dejun, în locul cafelei sau ceaiului negru, avem pentru tine câteva reţete pe care trebuie să le încerci. Aceste sucuri se prepară rapid, sunt delicioase şi bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care îţi vor da porţia de energie de care ai nevoie în prima parte a zilei.

Evită sucurile aşa-zis „naturale” din comerţ! Majoritatea conţin zahăr şi aditivi pentru prelungirea termenului de valabilitate, aşa cum este cazul sucului de portocale.

Un alt aspect important: bea aceste sucuri cu tot cu pulpa fructelor sau legumelor. Acolo e toată „vitamina”! Mai precis, în pulpa lor se regăsesc fibrele de care are atâta nevoie stomacul nostru şi care ne ajută să avem un tranzit intestinal normal. Fără constipaţie, fără dureri abdominale!

Profită de sezon şi prepară-ţi cele mai bune sucuri de fructe şi legume! Descoperă în galeria foto de mai sus câteva exemple de băuturi cu care să-ţi începi ziua!

9 sucuri de fructe și legume pe care să le bei dimineața

Suc de kale, ţelină, castraveţi şi pătrunjel

Ingrediente: o tulpină de ţelină apio, 5 frunze de kale, un castravete, o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt, câteva bucăţi de ananas (opţional).

Preparare: Taie grosier toate ingredientele şi introdu-le în blender. Mixează câteva secunde, adaugă apă dacă consideri necesar şi consumă sucul strecurat sau în forma obţinută (variantă recomandată).

Suc de morcov, mere, ghimbir şi turmeric

Ingrediente: 4 morcovi, 2 mere, o bucăţică mică de ghimbir, un vârf de cuţit de turmeric.

Preparare: Taie grosier ingredientele, introdu-le în blender şi mixează câteva secunde. La final, adaugă turmericul şi amestecă. Poţi să adaugi puţină apă pentru a face sucul mai lichid.

Suc de căpșune, morcov şi salată verde

 Ingrediente: 10 căpşune, 3 morcovi, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 frunze de kale, un măr, câteva frunze de salată verde.

Preparare: Spală bine ingredientele, taie-le grosier şi introdu-le în blender. Mixează câteva secunde şi, la final, adaugă, sucul de lămâie.

Suc de sfeclă roşie, kiwi şi ţelină apio

Ingrediente: o jumătate de sfeclă roşie, 2 tulpini de ţelină apio, un kiwi, sucul de la o lămâie.

Preparare: Curăţă sfecla roşie şi fructul de kiwi, apoi taie-le grosier, împreună cu tulpina de ţelină apio. Mixează la blender şi mai adaugă apă dacă simţi nevoia. La final, adaugă sucul de lămâie şi amestecă.

Suc de grepfrut, mentă şi salată verde

Ingrediente: un grepfrut, 2 portocale mici, câteva frunze de mentă proaspătă, câteva frunze de salată verde.

Preparare: Taie grosier ingredientele, introdu-le în blender şi mixează câteva secunde.

Suc de țelină apio, sweetie şi spanac

Ingrediente: 5 frunze de spanac, un fruct sweetie, un lime, 2 fire de ţelină apio.

Preparare: taie grosier frunzele de spanac, ţelina apio şi fructul sweetie (fără coajă, desigur) şi introdu-le în blender. Mixează câteva secunde (adaugă apă dacă vrei ca sucul să fie mai lichid), apoi adaugă sucul de lime şi amestecă.

Suc de spanac, castraveţi şi mango

Ingrediente: 3 fire de pătrunjel, 2 frunze de spanac, un castravete, un mango, un măr.

Preparare: Curăţă mango şi castravetele de coajă, spală bine frunzele de spanac şi pătrunjelul. Taie grosier ingredientele şi introdu-le în blender. Mixează câteva secunde şi adaugă apă cât simți nevoia.

Suc de sfeclă roșie, ghimbir şi castraveţi

Ingrediente: o sfeclă roşie, un castravete, o bucăţică mică de ghimbir proaspăt, sucul de la o lămâie.

Preparare: Taie grosier ingredientele, introdu-le în blender şi mixează câteva secunde. La final adaugă sucul de lămâie.

Suc de spanac, morcovi şi mere

Ingrediente: 5 frunze de spanac, un măr, un morcov, un praf de scorţişoară (pentru aromă).

Preparare: Spală bine frunzele de spanac, morcovul şi mărul. Taie-le grosier şi introdu-le în blender. Mixează câteva secunde, apoi adaugă puţină apă pentru a subţia sucul şi amestecă bine pentru a ajunge la consistenţa dorită. Adaugă scorţişoara şi consumă-l fie strecurat, dacă nu îţi place pulpa, fie aşa cum îl obţii în blender (varianta recomandată).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult