Ca să faci o dulceață de rubarbă nu ai nevoie de cine ştie ce ustensile, nici de ingrediente sofisticate sau prea multă experienţă. Acest desert poate fi mâncat ca atare sau îl poţi folosi ca umplutură pentru clătite, gogoşi sau tarte delicioase, dar şi pe o felie de pâine prăjită. Avantajul dulceţurilor este că pot fi păstrate chiar şi 1-2 ani fără să se strice.
Dacă ai la dispoziţie câteva ore, niscai borcane, zahăr şi câteva legături generoase de rubarbă – care este în plin sezon acum, din aprilie şi până în iulie –, poţi să te apuci de treabă! Află cum să găteşti dulceaţă de rubarbă după reţeta simplă a celebrului bucătar Jamie Oliver! Din rubarbă se poate face şi o îngheţată delicioasă!
Rubarba are foarte puţine calorii (aproximativ 20 de calorii la 100 de grame), ceea ce o face perfectă în curele de slăbire. În plus, rubarba conţine multe fibre, care ajută la buna funcţionare a digestiei și reglarea colesterolului.
În rubarbă se regăseşte şi luteină, un compus care ajută la consolidarea celulelor cristalinului şi la îmbunătăţirea vederii.
Rubarba conţine şi calciu, un mineral foarte important pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor (o cană de rubarbă asigură 105 mg calciu, adică aproximativ 10% din doza zilnică necesară adulţilor).
Nu mai puţin importanţi sunt antioxidanţii conţinuţi de rubarbă, care protejează organismul de stresul oxidativ.