5 mituri despre faţetele dentare, demontate de medicul dentist

Află adevărul despre faţetele dentare! Specialistul în Estetică Dentară Ana Maria Drăgoi demontează 5 mituri des întâlnite despre faţetele dentare.
  • Publicat:
5 mituri despre faţetele dentare, demontate de medicul dentist

Atunci când ne dorim un zâmbet perfect, impecabil şi estetic, faţetele dentare sunt, de cele mai multe ori, tratamentul preferat pentru transformarea zâmbetului.

Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetică:
 

  • 89% dintre pacienţii care au folosit tratamente de estetică dentară, aşa cum este şi faţetarea dinţilor, au observat îmbunătăţiri la stima de sine şi cei din jur i-au considerat ca fiind mai atractivi
  • 50% dintre oameni aleg un tratament de estetică dentară pentru că vor să se simtă mai tineri şi sănătoşi
  • 99,7% sunt de părere că zâmbetul este un accesoriu important în relaţionarea cu ceilalţi

Primul pas pentru a te asigura că faci alegerea potrivită este să te informezi corect despre ce presupune tratamentul cu faţete dentare. Iar cea mai avizată sursă o reprezintă medicul dentist specializat în estetică dentară.

Aşadar, îmbunătăţirea zâmbetului printr-o procedură de estetică dentară modernă îţi poate schimba în mod vizibil întreaga înfăţişare, evident, în bine.

Chiar dacă oamenii nu se gândesc la un tratament dentar de transformare a zâmbetului ca fiind o alternativă la chirurgia plastică, tratamentul cu faţete dentare poate avea un impact profund de rejuvenare a chipului, dar şi asupra trăsăturilor generale ale feţei.

Aş vrea să demontâm câteva mituri cu privire la faţetele dentare.

Mitul 1 – faţetele dentare sunt fragile şi casante

Fiind comparate la grosime cu lentilele de contact şi fiind realizate din materiale precum ceramica, există preconcepţia că faţetele dentare sunt fragile şi că nu rezistă o perioadă îndelungată pe dinţi. De fapt, aceste lucrări protetice sunt realizate din ceramică specială, cu proprietăţi deosebite, care nu îi oferă doar estetică şi durabilitate, ci şi rezistenţă la ciobirea sau tocirea dinţilor.

Există numeroase studii realizate la nivel mondial care ne demonstrează că faţetele dentare pot rezista între 10 şi 20 de ani, dacă sunt menţinute regulile de igienă orală zilnică adecvate şi sunt menţinute vizitele periodice la medicul dentist şi sesiunile de profilaxie dentară. 

Aşa că alege un medic specializat în estetică dentară şi nu te abate de la ritualul zilnic de curăţare a dinţilor!

Mitul 2 – faţetele dentare arată ca dinţii falşi

Pentru a te asigura că obţii un zâmbet nou natural şi în nuanţa de alb dorită, este important să găseşti un medic dentist specializat în estetică dentară cu expertiză vastă în astfel de tratamente care să îţi ofere cea mai bună soluţie estetică.

Spre exemplu, pentru mine fiecare pacient este special şi are propriile dorinţe. De aceea, îmi aloc suficient timp pentru a-l înţelege, pentru a cunoaşte viziunea şi aşteptările legate de noul zâmbet.

De multe ori, căutând pe internet, pacienţii mei au crezut că toate faţetele dentare arată la fel, că rezultatul este acelaşi. Acest lucru nu este adevărat. Faţetele dentare pot fi personalizate în forma, culoarea şi la dimensiunea potrivite fizionomiei pacientului.

Mitul 3 – faţetele dentare se pot păta uşor

După cum deja ştii, băuturile şi alimentele colorate sau acidulate pot determina apariţia petelor de pe dinţi sau pot schimba culoarea naturală a dinţilor (aceştia pot deveni galbeni sau cenuşii).

Odată cimentate pe dinţi, fiind realizate dintr-o ceramică superioară, faţetele dentare nu se pătează şi nu îşi schimbă culoarea. De asemenea, dinţii sunt protejaţi de acţiunea intruzivă a substanţelor acide, sau a cariilor dentare.

Mitul 4 – faţetele au nevoie de îngrijire specială

Fals! După ce tratamentul dentar este finalizat, dinţii faţetaţi sunt igienizaţi la fel ca dinţii naturali, dimineaţa şi seara, pentru un minimum de 2 minute/periaj. Nu uita să introduci ca metode suplimentare de igienizare, zi de zi, aţa dentară, apa de gură şi duşul bucal.

Un alt factor important îl reprezintă respectarea sesiunilor periodice de igienizare profesională: detartraj, periaj profesional şi air-flow. Acestea sunt realizate de două ori pe an în cabinetul dentar.

Mitul 5 – aplicarea faţetelor presupune distrugerea dinţilor naturali

Atunci când căutăm informaţii pe internet despre faţetele dentare, adesea găsim aspecte legate de faptul că tratamentul cu faţete dentare presupune distrugerea dintelui natural  prin şlefuirea şi scurtarea dinţilor naturali.

Sigur, majoritatea tratamentelor necesită prepararea zonei pe care se intervine, însă intervenţia medicului este minimă, întotdeauna menţinerea integrităţii dinţilor naturali fiind principala preocupare a medicului dentist.

De asemenea, există şi faţete dentare No Prep, elemente protetice care nu presupun prepararea (şlefuirea dintelui). Cum ştii dacă ţi se potrivesc? Te prezinţi la o consultaţie de specialitate la medicul protetician.

Dar care este adevărul despre faţetele dentare?

Din 1980 de când au apărut pentru prima dată, faţetele dentare au fost constant îmbunătăţite şi adaptate dorinţelor pacienţilor, iar acum pot fi considerate una dintre soluţiile de top de reabilitare estetică a zâmbetului. Adevărul este că tratamentul cu faţete dentare reprezintă o soluţie care îţi poate schimba viaţa în bine pentru că îţi oferă nu doar un zâmbet nou, dar îţi redă şi încrederea în tine.

Aşadar, indiferent că visezi la un zâmbet perfect alb, la unul discret sau vrei să faci orice schimbare de estetică a dinţilor care consideri că te reprezintă mai bine, apelează la un medic protetician care este specializat în transformarea zâmbetului şi care îţi poate oferi soluţii de tratament personalizate.

Bazează-te pe informaţiile pe care ţi le oferă profesionişti cu expertiză în estetică dentară şi nu mai amâna tratamentul care îţi poate schimba zâmbetul şi, de ce nu, viaţa!

Urmărește CSID.ro pe Google News