Lifting-ul pleoapelor cu accesorii de masaj: eficient sau nu? Un medic estetician explică

Află cât sunt de eficiente accesoriile pentru masaj în privinţa liftingului pleoapelor.
  • Publicat:
Lifting-ul pleoapelor cu accesorii de masaj: eficient sau nu? Un medic estetician explică
FOTO: shutterstock / Lifting-ul pleoapelor cu accesorii de masaj: eficient sau nu? Un medic estetician explică

În ultimii ani au apărut pe piaţă o serie de accesorii şi gadgeturi pentru masaj facial, despre care se spune că ar pune în mişcare muşchii feţei şi ar ajuta la obţinerea unui lifting al zonei din jurul ochilor şi al pomeţilor. Ajută însă aceste proceduri la prevenirea căderii pleoapelor şi a lăsării pielii din jurul ochilor? Medicul chirurg estetician Iancu Morad răspunde la această întrebare şi explică ce modalităţi ar exista pentru a preveni necesitatea intervenţiei denumită blefaroplastie, adică eliminarea pielii în exces din zona pleoapelor.

Blefaroplastia este, în prezent, una dintre cele mai solicitate intervenţii estetice, în condiţiile în care s-a dezvoltat o tehnică rapidă, ce nu presupune intervenţia în sala de operaţie şi nici perioadă lungă de recuperare.

Odată cu înaintarea în vârstă, gravitaţia cauzează inevitabil căderea pleoapelor, laxitatea pielii de deasupra ochilor. Chipul capătă astfel un aspect general obosit, tern, îmbătrânit. Prin blefaroplastie, medicul chirurg îndepărtează pielea şi, la nevoie, grăsimea în exces din zona pleoapelor superioare şi inferioare.

Lăsarea pleoapelor, un efect natural al trecerii anilor

„Lăsarea pleoapei şi apariţia semnelor îmbătrânirii din zona ochilor nu se pot preveni. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea şi ţesuturile de sub ea îşi pierd elasticitatea şi încep să se lase din cauza gravitaţiei, dar şi din cauza faptului că muşchiul îmbătrâneşte. De asemenea, şi osul se reabsoarbe, pielea se subţiază în timp şi pernuţele de grăsime de sub ea devin din ce în ce mai vizibile”, explică Dr. Iancu Morad.

Gadgeturile de masaj facial opresc îmbătrânirea?

Există în prezent pe piaţă o mulţime de gadgeturi de masaj facial, dar şi creme ce promit lifting şi întinerire. Aflăm însă de la medicul chirurg estetician Iancu Morad că astfel de produse pot încetini puţin procesul de îmbătrânire, dar nu îl pot nicidecum stopa. Masajul tonifiază, cremele hidratează, dar niciunele dintre ele nu pot efectiv să prevină căderea în timp a pleoapelor.

„Există multe gadgeturi care promit schimbări, întinerire, lifting facial. Rezultatul este însă discutabil. Acestea pot ajuta puţin la drenaj în zona respectivă. Dar că ne întineresc sau ne întind pielea, asta clar e cât se poate de relativ! Aparatele profesionale dinn cabinetul medicului estetician, ce au în spate ani de zile de cercetări şi dovezi clare în ceea ce priveşte rezultatele pe care le oferă, sunt altceva. Însă un aparat simplu de masaj ne face să avem mai mult senzaţia că ne poate ajuta decât să obţinem un rezultat real, vizibil”, este de părere speciali stul.

Blefaroplastia – recomandată după vârsta de 40-50 de ani

După vărsta de 40-50 de ani, blefaroplastia este singura procedură ce ne poate ajuta să scăpăm de excesul de piele de la nivelul ochilor. Este recomandată atât bărbaţilor, cât şi femeilor. E o intervenţie care se practică sub anestezie locală, nu e dureroasă şi durează aproximativ  35 – 45 de minute. Rezultatul este acela de faţă mai odihnită, un aspect general mai fresh al chipului.

„Timpul de recuperare este de maximum 7 zile. Atunci, la o săptămână, se îndepărtează firele şi recuperarea este completă. Dar majoritatea pacienţilor revin la activităţile lor obişnuite după doar 48 de ore. Eventual, poartă nişte ochelari de soare atunci când ies din casă”, adaugă medicul estetician Iancu Morad.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News