Cum se apropie jumătatea lui iulie toţi iubitorii de cireşe din România, ştiu şi simt că recolta e pe sfârşite. Unii mănâncă zilnic cireşe, pun le pun la congelat, alţii fac compot, alţii dulceaţă, iar alţii… prăjituri. Am testat o reţetă delicioasă de prăjitură de vară cu cireşe întregi în coniac (pot fi şi în lichior), cu migdale măcinate. Este uşor de preparat şi probabil mulţi o vor repeta.
Prăjiturille, tartele cu fructe sunt perfecte pentru sezonul cald. Aşadar, încercaţi să consumaţi cât mai des deserturi sănătoase, cu puţin zahăr şi fără aditivi, coloranţi sau conservanţi.
Iată ingredientele de care aveţi nevoie înainte de a vă apuca de treabă – 2 ouă mari, 4 linguri de migdale măcinate cât mai fin sau de făină de migdale, 1 lingură de făină albă, 3, 4 linguri de zahăr, 20 g de unt, 2 linguri smântână grasă, o mână bună de cireşe pe care le-aţi lăsat la macerat în coniac (sau alt alcool) câteva ore. Şi evident este nevoie de atenţie atunci când o mâncaţi pentru a nu vă ”împiedica de… sâmburi”. Sau pentru mai multă siguranţă îi puteţi elimina.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un bol adăugaţi ouăle şi le bateţi cu ajutorul unui mixer împreună cu zahărul, migdalele, făina, smântâna şi untul topit. În vasul de copt (o cratiţă, o oală medie) se pune hârtia de copt, cireşele stoarse de alcool. Peste ele se toarnă compoziţia. Se lasă circa 30, 40 de minute la cuptor la foc mediu. Ca de fiecare dată testul scobitoarei este cel care ajută să verificăm dacă aluatul s-a copt. Poftă bună şi atenţie la sâmburi!