Atacul de cord: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare

Iată ce alimente să consumi pentru a evita un posibil atac de cord.
  • Publicat:
Una dintre cauzele principale ale accidentelor vasculare cerebrale şi atacurilor de cord o reprezintă arterele înfundate, deoarece acestea obstrucţionează fluxul sanguin normal. Iată ce ne recomandă nutriţionistul italian Gianluca Mech să introducem în alimentaţie pentru a preveni problemele de ordin cardiovascular!

Merişoare

Merişoarele scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun. Un pahar de suc de merişoare consumat zilnic scade riscul unui atac de cord cu 40%.

Rodie

Rodia abundă în fitochimice care stimulează circulaţia sângelui şi producerea de oxid nitric.

Somon

Somonul este o sursă bogată de acizi graşi sănătoşi, care combat inflamaţia, scad nivelul colesterolului din sânge şi previn nivelul ridicat de trigliceride.

Sparanghel

Adăugaţi sparanghel în alimentaţie pentru că acesta previne inflamaţiile, scade colesterolul şi ajută la deblocarea arterelor.

Suc de portocale

Sucul de portocale este bogat în antioxidanţi, minerale şi vitamine. Acestea scad tensiunea arterială, susţin sănătatea vaselor de sânge şi previn înfundarea arterelor.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline presat la rece scade nivelul colesterolului şi furnizează organismului grăsimi sănătoase. Astfel încât consumul său regulat scade riscul de atac de cord cu 41%.

Avocado

Fructe bogate în grăsimi sănătoase care menţin echilibrul dintre colesterolul bun şi cel rău. De asemenea, susţin sănătatea cardiovasculară.

Afine

Afinele reprezintă cea mai bogată sursă de potasiu, astfel încât cresc colesterolul bun şi îl scad pe cel rău. Consumul regulat de 2 pahare de suc de afine diminuează cu 40% riscul unui atac de cord.

Nuci

Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate şi acizi graşi omega-3, care scad nivelul colesterolului, stimulează memoria şi îmbunătăţesc funcţia articulaţiilor.

Cereale integrale

Fiind o sursă bogată de fibre, cerealele integrale scad colesterolul şi împiedică înfundarea arterelor.

Pepene roşu

Consumul de pepene roşu susţine sănătatea vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte producţia de oxid nitric.

Cafea

Studiile arată că 2-4 căni de cafea consumate zilnic scad zilnic riscul unui atac de cord cu 20%.

Turmeric

Ingredientul său activ, curcumina, previne acumularea de grăsime în artere şi combate inflamaţia.

Alge marine

Algele de mare sunt bogate în antioxidanţi, carotenoizi, proteine, vitamine şi minerale. Astfel încât consumul lor reglează tensiunea arterială şi scade nivelul colesterolului.

Scorţişoară

Acest condiment uimitor previne înfundarea arterelor, scade colesterolul şi îmbunătăţeşte sănătatea în numeroase moduri.

Broccoli

Ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol, fiind foarte bogat în vitamina K.

Ceai verde

Ceaiul verde este bogat în catechină, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi care reduc absorbţia colesterolului şi stimulează metabolismul.

Spanac

Spanacul este bogat în acid folic şi potasiu. Consumul de spanac previne eficient ridicarea tensiunii arteriale şi scade riscul apariţiei problemelor cardiace, sunt recomandările nutriţionistului Gianluca Mech.
Urmărește CSID.ro pe Google News