Diabetul este o boală cronică care afectează un număr mare de persoane la nivel global. În prezent, în lume există peste 400 de milioane de persoane care suferă de diabet şi, deşi această afecţiune este una dificilă, menţinerea glicemiei poate reduce riscurile de complicaţii.
Una dintre modalităţile prin care se poate ajunge la un nivel glicemic optim este prin urmarea unei diete scăzută în carbohidraţi.
Pacienţii care suferă de diabet nu pot procesa eficient carbohidraţii. În mod normal, atunci când mănânci carbohidraţi, aceştia sunt divizaţi în mici unităţi de glucoză care se transformă în glicemie. Când nivelul glicemic creşte în sânge, pancreasul răspunde prin producerea hormonului insulină, care permite zahărului din sânge să pătrundă în celule. În cazul pacienţilor care suferă de diabet, lucrurile nu funcţionează aşa, iar asta este cea mai mare problemă pentru că pot apărea complicaţii. Există diferite tipuri de diabet, dar două cele mai comune sunt diabetul de tip 1 şi diabet de tip 2, iar ambele pot apărea la orice vârstă.
Este foarte important să urmezi o dietă scăzută în carbohidraţi şi bogată în nutrienţi.
Poţi consuma aceste alimente în cantităţi mici, în funcţie şi se toleranţa pe care o ai la carbohidraţi.
Aceste alimente sunt bogate în carbohidraţi şi pot creşte semnificativ nivelul glicemiei în sânge.
Mai poţi consuma:
Total carbohidraţi digestibili: 10.5g
Mai poţi consuma:
Total carbohidraţi digestibili: 12.5g
Mai poţi consuma:
Total carbohidraţi digestibili: 37g