Dieta rapidă de vară: cum să dai jos 6 kilograme în 6 săptămâni

Ai auzit de Fast Beach Diet? Această dietă rapidă de vară te ajută să scapi de 6 kilograme în doar 6 săptămâni. Vezi în ce constă!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta rapidă de vară: cum să dai jos 6 kilograme în 6 săptămâni

Suntem la mijlocul verii, aşa că sezonul de plajă e departe de a se fi încheiat.

Având în vedere că temperaturile crescute se vor menţine inclusiv în septembrie, prima lună calendaristică de toamnă, ai destul timp să dai jos kilogramele care te împiedică să îşi expui corpul pe plajă. În doar 6 săptămâni ai posibilitatea să scapi de 6 kilograme, lucru deloc greu de realizat, dacă urmezi câteva reguli simple.

Mimi Spencer, autoarea cărţii „The Fast Beach Diet”, dar şi co-autoare a cărţii „The Fast Diet” (n. red. – Dieta prin Post sau Dieta 5:2), scrisă în colaborare cu dr. Michael Mosley, dezvăluie în paginile noii sale cărţi secretele acestei diete rapide de vară.

În ce constă Dieta 5:2

Pe scurt – mănânci normal 5 zile din săptămână, iar în celelalte 2 zile mănânci un sfert din aportul caloric normal, adică aproximativ 500 de calorii în cazul femeilor şi 600 de calorii în cazul bărbaţilor.

În aceste 2 zile de post, poţi împărţi caloriile între micul dejun şi cină sau poţi sări peste micul dejun pentru a avea o masă mai consistentă seara.

Poţi alege orice variantă ţi se potriveşte, important e să nu depăşeşti numărul caloriilor la finalul zilei.

Dieta rapidă de vară sau Fast Beach Diet

Dieta de vară rapidă pentru plajă durează 6 săptămâni, aşa că dacă te încumeţi să o începi acum, la finalul lunii august vei fi gata de mers la mare, în costumul de baie pe care ai pus ochii.

Poţi extinde durata dietei până la 2 luni, dar nu mai mult, avertizează Mimi Spencer. După terminarea programului, ea recomandă să continui cu dieta prin post, care s-a dovedit a fi cea mai bună metodă de slăbire pe termen lung.

Diferenţa dintre Dieta 5:2 şi Fast Beach Diet

Spre deosebire de dieta 5:2, care constă în găsirea regimului care ţi se potriveşte pe termen lung, Fast Beach Diet presupune reguli un pic mai stricte în ceea ce priveşte alimentaţia şi băuturile consumate.

Principiile dietei rapide de vară

Sunt 3 etape care trebuie îndeplinite în cadrul Fast Beach Diet, şi anume:

1) Creştere numărului de zile de post, de la 2 la 3

Cu alte cuvinte, mănâncă normal 4 zile (la alegere, pot fi consecutive sau pe sărite), iar în restul de 3 zile mănâncă pe sfert. Astfel, susţine mimi Spencer, greutatea pierdută va consta în mare parte în grăsime, deci exact ceea ce contează.

O altă regulă de care să ţii cont este următoarea: dacă în cazul dietei 5:2 se recomandă ca cina să fie luată la 12 ore de la micul dejun (de exemplu, iei micul dejun la 7, cina la ora 19:00), în Fast Beach Diet regula poate fi schimbată – dacă sari peste micul dejun şi mănânci doar seara în zilele de post, vei slăbi mai rapid şi mai vizibil.

2) Ai grijă ce mănânci în zilele normale

În cazul dietei 5:2, regulile nu sunt atât de stricte în privinţa zilelor în care nu ţii post. În schimb, Fast Beach Diet presupune mai multă atenţie la alimentaţie. Ţine cont de următoarele recomandări:

  • Evită complet consumul de alcool şi carbohidraţi rafinaţi timp de 6 săptămâni
  • Limitează consumul de dulciuri bogate în grăsimi şi zahăr
  • Adoptă o dietă în stil mediteraneean
  • Mănâncă mai mult peşte şi mai puţină carne roşie sau de pui
  • Mănâncă mai des supe, ciorbe
  • Fără sucuri carbogazoase (nu, nici cele fără zahăr nu sunt recomandate)
  • Limitează consumul de sucuri naturale de fructe (conţin mult zahăr)
  • Dormi cel puţin 8 ore pe noapte
  • Bea cafeaua simplă, fără zahăr

3) Fii mai implicată în procesul de slăbire

Ce înseamnă asta? Ei bine, înseamnă să nu mănânci în faţa televizorului, să mesteci mâncarea, să îi simţi gustul, nu să înfuleci pur şi simplu. Apoi, mai înseamnă să fii atentă la câtă mâncare îţi pui în farfurie – oare chiar trebuie să umpli farfuria cu moţ ca să te saturi?

Creierul va percepe farfuria plină ca pe ceva ce trebuie terminat. Or, cu cât îţi pui mai mult în farfurie, cu atât creierul va fi mai generos şi îţi va accepta orice cantitate, lucru deloc indicat.

Nu ar strica să ţii şi un jurnal alimentar, unde îţi poţi nota ce, cât şi când mănânci, astfel încât să fii mai conştientă de momentele în care te confrunţi cu foamea, ce alimente sunt mai săţioase sau poate îţi dai seama că dimineaţa nu simţi nevoia să mănânci.

Nu în ultimul rând, mişcarea! Nu trebuie să alergi zeci de kilometri prin parc, nici să tragi de fiare la sală. Este suficient să faci acasă câteva exerciţii. Găseşti pe internet o mulţime de programe de antrenament pentru acasă. Important e să-ţi dai silinţa!

Urmărește CSID.ro pe Google News