Sanador a mărit capacitatea de testare COVID-19. Rezultatele, disponibile a doua zi, şi în limba engleză

Sanador a mărit capacitatea de testare prin achiziţia de noi echipamente şi recrutarea de personal medical specializat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sanador a mărit capacitatea de testare COVID-19. Rezultatele, disponibile a doua zi, şi în limba engleză

Datorită solicitării în creştere pentru testarea Covid-19 prin biologie moleculară RT – PCR, Sanador a mărit capacitatea de testare prin achiziţia de noi echipamente şi recrutarea de personal medical specializat. Drept urmare, laboratorul poate prelucra un număr mai mare de teste, iar rezultatele sunt disponibile a doua zi de la prelevarea probelor. Buletinul de analize poate fi eliberat, la cerere, şi în limba engleză, astfel încât să poată fi utilizat în călătoriile în străinătate.

Prelevarea probelor pentru testarea Real Time PCR se face doar pe bază de programare, în puncte de recoltare dedicate, cu protocoale stricte, pentru a diminua riscul de transmitere a bolii.

Testele de identificare Real Time PCR, gold standard-ul pentru detectarea SARS-CoV-2, sunt teste de biologie moleculară ce confirmă prezenţa acestui virus şi sunt recomandate pentru pacienţii suspecţi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca diagnosticul să se pună utilizând aceste teste. Avantajul lor este că pun în evidenţă virusul, chiar dacă titrul viral este foarte scăzut, adică virusul este prezent în organism în cantităţi foarte mici.

Acest tip de test utilizează exsudatul nazofaringian, secreţia colectată prin tamponarea profundă a interiorului nasului şi gâtului – aici este cel mai probabil ca virusul să se găsească în cantităţi mai mari şi tot aceste locuri sunt uşor accesibile pentru recoltare. Pacientul trebuie însă să specifice dacă foloseşte vreun tratament local cu picături pentru că poate influenţa rezultatul testului.

Tehnica Real Time PCR este o tehnică sensibilă, de aceea este foarte importantă pregătirea corespunzătoare a personalului din departamentul de biologie moleculară şi, de asemenea, respectarea normelor de biosiguranţă.  Atât pentru siguranţa pacienţilor cât şi pentru cea a echipei medicale, în cadrul Sanador, personalul care prelevează probele respectă normele de siguranţă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult