Ţi-ai propus să mănânci mai puţină carne? Nicio problemă, poţi mânca pe saturate alte alimente, care sunt săţioase şi mult mai sănătoase decât carnea, cum ar fi ciupercile.
Această reţetă de ciuperci Stroganoff se prepară foarte rapid, ingredientele nu te costă o avere şi preparatul final este delicios!
Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 4 porţii de ciuperci Stroganoff şi modul de preparare!
Într-o tigaie încăpătoare pusă pe foc mediu, adaugă uleiul de măsline. Odată ce s-a încins, adaugă ceapa tocată şi un praf de sare şi lasă pe foc timp de 3-4 minute, până se înmoaie ceapa, dar având grijă să nu se ardă.
Se adaugă apoi usturoiul, se amestecă şi se mai lasă pe foc încă 2 minute, apoi se pun ciupercile curăţate şi feliate sau tăiate bucăţi mai mari. Se lasă la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când ciupercile se înmoaie şi capătă o uşoară crustă aurie.
Când ciupercile sunt gata, se adaugă muştarul şi paprika, se amestecă bine şi apoi stockul de legume. Lasă pe foc încă 5 minute sau până scade lichidul, amestecând ocazional.
După expirarea timpului, adaugă smântâna şi sucul de lămâie, sare şi piper, după gust, amestecă bine, adu din nou la fierbere, apoi opreşte focul. Presară peste mâncare verdeaţa tocată, pentru un plus de prospeţime.
Ciupercile Stroganoff se servesc ca atare, cu orez fiert simplu sau cu mămăliguţă fierbinte. Poftă bună!