În fiecare weekend mi-am propus să mă răsfăţ cu ceva bun, dar sănătos, fie dulce, fie sărat. Ori, de ce nu, cu ambele! Iar dovleacul plăcintar se potriveşte de minune acestei misiuni.
Astăzi vă propun două reţete simple de tot cu dovleac plăcintar, pe care sigur îl găsiţi în piaţă în această perioadă. Una dintre reţete e pentru pofticioşii de dulce, alta pentru amatorii de sărat. Citiţi aici şi care sunt beneficiile dovleacului pentru sănătate. Nu sunt deloc puţine, nici de neglijat!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bucăţelele de dovleac se pun într-o tavă încăpătoare acoperită cu hârtie de copt (lăsaţi spaţiu între ele, să nu fie înghesuite una într-alta) şi se dau cu ulei (puteţi folosi o pensulă sau un spray). Apoi se presară pe deasupra sare, piper, boia, feliuţe de usturoi subţiri pe fiecare bucăţică şi, la final, se aşterne o „pătură” de cimbru uscat şi aromat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se aşază feliile de dovleac într-o altă tavă tapetată cu hârtie de copt, se pune câte puţină miere pe fiecare felie, apoi se învăluie totul în scorţişoară parfumată.
Eu am făcut ambele reţete în acelaşi timp. O tavă am pus-o mai sus, alta mai jos în cuptor. Aşa am ochit doi iepuri dintr-o lovitură: mi-am potolit atât pofta de sărat, cât şi pe cea de dulce.
Temperatura: 200 de grade Celsius.
Pentru cât timp: 70 de minute. La jumătatea timpului am întors bucăţelele sărate de dovleac pe cealaltă parte. Feliile le-am lăsat în pace, nu m-am atins de ele până la final.
Neapărat trebuie să încercaţi aceste reţete. Miezul dovleacului este moale şi se topeşte în gură. Ce arome, ce culori, ce gust! Parcă se simte deja adierea toamnei…