Reducerea volumului vocii scade riscul de infectare cu coronavirus. Descoperirea cercetătorilor

Cercetătorii au descoperit că în spaţiile închise - unde există de obicei un risc ridicat de infectare cu coronavirus – simpla acţiune de reduce zgomotul diminuează posibilitate infectării cu SARS-CoV-2.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Reducerea volumului vocii scade riscul de infectare cu coronavirus. Descoperirea cercetătorilor
În cadrul unui sondaj online la care au participat 965 de pacienţi vindecaţi de COVID-19, 879 dintre aceștia (91,1%) au răspuns că au suferit cel puţin un efect advers în urma bolii.

Cercetătorii au descoperit că în spaţiile închise  – unde există de obicei un risc ridicat de COVID-19 – simpla acţiune de reduce zgomotul diminuează posibilitatea infectării cu coronavirus.

Mai multă linişte în spaţiile interioare cu risc ridicat, cum ar fi spitalele şi restaurantele, ar putea ajuta la reducerea riscurilor de contagiune cu coronavirus, potrivit cercetătorilor, relatează Reuters.

Scăderea volumului vocii contribuie la limitarea răspândirii bolii Covid-19, au anunţat cercetătorii de la Univesitatea din California.

O reducere de 6 decibeli a volumului mediu al vocii poate avea acelaşi efect ca dublarea capacităţii de ventilare într-un spaţiu închis, arată savanţii.

Ar putea fi implementate adevărate „zone de linişte” pentru a preveni răspândirea virusului, potrivit Gândul.

Chiar şi OMS a vorbit despre transmiterea coronavirusului prin aerosoli, în timpul cântatului, de exemplu.

Pe de altă parte, o creştere cu 35 de decibeli a volumului vocii (şoptit versus strigat) creşte rata de emisie de particule de 50 de ori.

Volumul obişnuit al conversaţiei umane nu depăşeşte 10 decibeli, iar zgomotul ambiental din restaurante este de 70 decibeli.

Numărul deceselor la nivel mondial provocate de Covid-19 a ajuns miercuri la 900.000, iar numărul cazurilor de infectare la 27,7 milioane. Peste 5.600 de persoane sunt ucise zilnic de virusul care a bulversat întreaga planetă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Noutăţi cosmetice în septembrie
Noutăţi cosmetice în septembrie