Cazuri de pacienți tineri cu COVID-19. Un medic de la Floreasca: Pot face forme severe

Cazuri de pacienți tineri cu COVID-19. Un medic de la Floreasca: Pot face forme severe
FOTO: shutterstock / 1 din 4 tineri adulţi s-a gândit la sinucidere în timpul pandemiei de COVID-19

În ultimele luni, vârsta pacienților cu COVID-19 a scăzut, iar tot mai multe persoane de 35-40 de ani ajung la spital cu forme grave ale bolii. Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca avertizează că formele severe la tineri sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii.

Medicul Radu Ţincu de la Spitalul Floreasca afirmă că perioada concediilor, reluarea serviciului, dar şi începutul anului şcolar sunt factori care au favorizat infectarea celor tineri, activi. O parte din ei au chiar o predispoziţie genetică spre a face forme mai grave, potrivit Gândul.

„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii. Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de COVID 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca, conform Mediafax.

„Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca.

Sindromul post-covid îi afectează pe tineri: Am fost diagnosticat cu boala în martie, după 6 luni tot nu sunt bine, abia pot urca scările

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost diagnosticat cu noul COVID-19 în luna martie, însă și la 6 luni de la infectare suferă din cauza bolii care și-a lăsat urme adânci în organismul lui și stilul de viață.

La 182 de zile de la infectare, Charlie Russell și-a schimbat radical viața din cauza stării de sănătate pe care o are în urma contractării SARS-CoV-2, potrivit The Guardian.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Dr. Radu Țincu - Medic primar anestezie si terapie intensiva, toxicologie
Conf. Univ. Dr. Radu Ciprian Țincu este medic primar în cadrul secţiei de Terapie Intensivă - Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti. Dr. Radu Țincu este încredințat că medicina fără Dumnezeu nu există, pentru că, așa cum mărturisește, ”omul pe care-l tratează ...
citește mai mult