Jurnalul unui bărbat alcoolic

Credem că în curând o să-mi pierd mințile, pentru că aveam senzația că toată lumea vrea ceva de la mine și eu nu mai pot face față tuturor acestor cerințe.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Jurnalul unui bărbat alcoolic

„Mă săturasem de toți și de toate. Nu îmi doream decât să se facă seară pentru a putea să îmi înec necazurile în alcool, pentru ca a doua zi, după ore de chin din cauza durerilor de cap, să încep să alerg prin propria viață ca un nebun.

Am venit la tine îndrumat de o prietenă pe care ai ajutat-o. Nu prea vedeam de ce aș avea eu nevoie de ajutor. Credeam că problemele sunt ale altora, iar eu sunt doar eroul care încearcă să ajute pe toată lumea.

Am fost extrem de mirat când, pentru prima dată, am descoperit că sunt alcoolic. Cum așa? Nu toată lumea bea? Cu greu am învățat să vorbesc dincolo de stereotipuri și să descopăr faptul că alcoolul îmi mânca jumătate din zi. Asta în condițiile în care eu credeam că lucrez 24 din 24.

Pauza de o lună în care nu am mai consumat deloc alcool mi-a demonstrat că ziua avea mai multe ore decât eram eu obișnuit să contorizez. Apoi programul de masă și sport m-a făcut să mă simt cu 10 ani mai tânăr. Mi-am dat seama cât mă mințeam înainte și de ce îmi plăcea, fără să îmi dau seama de asta, să cred că muncesc mult și că ajut pe toată lumea.

Am învățat că important era în primul rând să mă ajut pe mine, pentru a putea apoi vorbi de ceilalți. Și programul în care am vorbit împreună despre somn, alimentație și sport a fost baza reconstruirii propriei persoane, dar și a unui nou mod de a percepe timpul.

Dacă înainte credeam că nu am timp, acum am descoperit că îmi pot face timp scăpând de elementele toxice și aducându-mi în propria viață ingredientele stării de bine.

Înainte credeam că alcoolul este cel care îmi dă cea mai bună stare, dar am văzut că nu era așa. Îmi mânca foarte mult timp și multe resurse, ceea ce îmi crea starea de anxietate generalizată în care ajunsesem la tine.

Până la urmă, având un program bine stabilit, în care am avut grijă de cât dorm, de ce și când mănânc, de mișcare și sport, mi-am dat un restart incredibil. Așa au apărut noi activități pentru mine, dar am și rămas cu îndeajuns de mult timp pentru familie, job și întâlniri cu prietenii.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Psihoterapeut & Coach Constantin Cornea
Oferă consultaţii pentru: psihoterapie şi consiliere pentru copii, adulţi, de grup, de familie, psihoterapie pentru depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburări de personalitate, tulburări alimentare, tulburări de natură sexuală, tulburări ale somnului, atacuri de panică. A susţinut ...
citește mai mult