Olivia Culpo, operată de endometrioză. ”Am fost în agonie ani de zile, iar medicii m-au diagnosticat greșit”

Olivia Culpo ascunde o dramă de neimaginat, pe care multe femei din întreaga lume o confruntă. Vedeta suferă de endometrioză, o boală dureroasă, care uneori îi face viața imposibilă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Olivia Culpo a vorbit deschis despre experiența sa cu endomentrioza. În urma unei postări pe rețelele de socializare, modelul în vârstă de 28 de ani a vorbit despre afecțiunea dureroasă cu care se confruntă, care îi produce crampe insuportabile. Endometrioza este mucoasa care căptușește interiorul uterului și care suferă modificări, se mărește și se îngroașă pe durata ciclului menstrual.

Olivia Culpo, despre intervenție

”Ieri m-am operat de endometrioză. Nu este o postare prea glamuroasă, dar am simțit nevoia să împărtășesc asta cu voi și să vă fac să conștientizați asupra acestei boli”, a început mesajul vedetei. ”Endometrioza este o afecțiune în care țesutul uterului crește în alte părți aleatorii ale corpului provocând durere. Aceasta afectează fertilitatea și sănătatea generală, dar și…fericirea”, a continuat Olivia. ”Am fost în agonie ani de zile în perioada ciclului menstrual, iar medicii m-au diagnosticat greșit de nenumărate ori”, mai pune tânăra.

Fosta Miss Univers a menționat că ”știu multe persoane din Comunitatea Endo care sunt familiarizate cu diagnosticul și tocmai de aceea mă pasionează. Ciclurile menstruale dureroase nu sunt normale!”.

Tânăra mărturisește că până acum a încercat să țină boala sub control cu ajutorul tratamentelor holistice.

”Vreau să încercă să văd dacă pot să-mi dau seama de unele lucruri. Este o călătorie.”, a mărturisit ea, potrivit Just Jared. ”Fiecare lună este diferită pentru că încerc lucruri diferite. Cu siguranță voi ține lumea la curent cu ceea ce funcționează pentru mine și mă voi opri la operație, în cazul în care lucrurile se vor înrăutăți. Oamenii sunt diferiți.”, a adăugat ea.

Chirurgia minim invazivă, fie laparoscopică, fie robotică, a adus beneficiile sale pentru paciente, prin prisma minimizării complicaţiilor intervenţiei (sângerare redusă, minimizarea riscurilor/complicaţiilor post-intervenţie, traumă minimă asupra peretelui abdominal), ceea ce înseamnă recuperare mai rapidă şi revenirea la rutină ȋn 24-48 de ore de la intervenţie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult