Ai observat că portocalele ținute într-un coș, la temperatura camerei, își cam pierd din zeamă? Ei bine, din acest motiv, dar nu numai, este bine să le ții la frigider.
Spre deosebire de avocado, o portocală nu se coace dacă o ții lângă alte fructe, ci pur și simplu se usucă. Semnele albicioase sau gri de pe suprafața unei portocale și textura moale a acesteia indică faptul că nu mai este bună de consum.
Portocalele își mențin mai bine prospețimea și sucul delicios în frigider. Ținute la temperatura camerei, acestea rezistă cel mult 7 zile, dar la frigider le poți ține până la 3-4 săptămâni fără probleme și vor avea același gust delicios și răcoritor.
Alte sfaturi de care să ții cont pentru a menține prospețimea citricelor, în special portocale, mandarine, clementine:
E adevărat, bananele se pot coace și în vasul ținut la temperatura camerei, dar dacă ai cumpărat prea multe și nu vrei să ajungă la coșul de gunoi, stricate, pune-le la frigider, alături de portocale. În acest fel își vor prelungi cu până la o săptămână „durata de viață”.
Chiar dacă în continuare coaja bananelor se va închide la culoare, pulpa va rămâne proaspătă.
Alte fructe care trebuie ținute în frigider pentru a nu se altera rapid sunt căpșunile, zmeura și afinele.
Piersicile, kiwi, mango, merele pot fi ținute la temperatura camerei până se coc foarte bine, apoi pot fi puse în frigider pentru a-și menține mai mult timp prospețimea.