Tratament naturist pentru boli cardiovasculare. 5 plante care reduc tensiunea, reglează colesterolul și îmbunătățesc circulația sângelui la inimă

Tratament naturist pentru boli cardiovasculare ➤ Simptome și factori de risc cardiovascular ➤ Prevenția bolilor cardiovasculare
  • Publicat:
  • Actualizat:
Tratament naturist pentru boli cardiovasculare. 5 plante care reduc tensiunea, reglează colesterolul și îmbunătățesc circulația sângelui la inimă
Sursa foto: Shutterstock

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, iar România, din păcate, ocupă un loc fruntaș în topul țărilor cu decese provocate de afecțiunile cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare sunt un grup de afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge care includ:

  1. Boala coronariană
  2. Accidentul vascular cerebral
  3. Boala arterială periferică
  4. Boala cardiacă reumatismală
  5. Boala cardiacă congenitală
  6. Tromboza venoasă și embolismul pulmonar

Simptome care ar trebui să ne trimită la un consult cardiologic

Factori de risc cardiovascular

  • sexul masculin
  • vârsta înaintată
  • predispoziția genetică
  • fumatul
  • alimentația nesănătoasă
  • obezitatea
  • sedentarismul
  • diabetul zaharat
  • colesterolul mărit
  • hipertensiunea arterială

Tratament naturist pentru boli cardiovasculare

  1. Păducelul – cel mai des este folosit în medicina tradițională chineză pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare cum sunt angina, insuficiența cardiacă și hiperlipidemia.
  2. Zaatar – este folosit în medicina tradițională a Orientului Mijlociu, iar cercetările arată faptul că poate preveni ateroscleroza, reduce tensiunea arterială și asigură protecția proprietăților elastice ale aortei.
  3. Cardamom – oamenii de știință din Arabia Saudită au descoperit faptul că acesta reduce disconfortul care apare la nivel cardiac din cauza stresului, îmbunătățește microcirculația, produce vasodilatația la nivel coronarian, inhibă agregarea plachetară și protejează împotriva ischemiei miocardice.
  4. Salvie (Meramieh) – această plantă medicinală are o istorie îndelungată în țările arabe, fiind un remediu eficient împotriva bolilor cardiovasculare, are proprietăți cardioprotectoare și antioxidante.
  5. Iarba de grâu are proprietatea de a reduce palpitațiile, ceea ce o face una dintre cele mai benefice plante pentru inimă

Prevenția bolilor cardiovasculare: recomandări nutriționale

Prevenția bolilor cardiovasculare are un rol primordial în viața medicală și socială, fiind astfel recunoscută ca o componentă esențială în managementul pacienților care sunt predispuși la a dezvolta aceste patologii.

Renunțarea la fumat este cel mai important pas pe care ar trebui să îl facă cei care au acest obicei pentru a se asigura că nu se expun inutil afecțiunilor cardiovasculare.

Persoanele care suferă de afecțiuni ale inimii trebuie să piardă în greutate dacă circumferința abdominală depășește 88 de centimetri la femei și 102 centimetri la bărbați.

De asemenea, se recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos, în care să includem mișcarea, un regim alimentar echilibrat cu diminuarea consumului de zahăr, a grăsimilor, a cantității de sare și a alcoolului, deoarece toate aceste aspecte ajută la menținerea organismului într-o stare generală bună și scad considerabil riscul bolilor cardiovasculare.

În mod egal, este recomandat să apelați la ajutorul specialiștilor în domeniu: cardiolog și nutriționist-dietetician.

În concluzie, tratamentul medicamentos sau naturist al bolilor cardiovasculare trebuie completat de intervenția medicală nutrițională și este fundamental să ne schimbăm comportamentul alimentar pentru ne îmbunătății sănătatea, calitatea vieții și pentru a ajuta la creșterea speranței de viață.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Oana Bogdana Greblă - Nutriționist-Dietetician
Dr. Oana Bogdana Greblă este pregătită să te asculte fără să te judece, să îți ofere o opinie obiectivă cu privire la situația ta, să te ajute să-ți descoperi potențialul maxim, să ai un stil de viață mai sănătos și să slăbești corect fără suplimente alimentare, fără înfometare ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult