Sezonul sărbătorilor e, în sfârșit, aici și chiar dacă anul acesta contextul nu ne permite să sărbătorim cum o făceam de obicei, bucuria și dragostea pentru cei dragi rămân la fel de puternice, oferindu-ne consolare chiar și în cele mai răcoroase nopți. Haideți să facem acest Crăciun memorabil, să găsim inspirație în atmosfera festivă și, așa cum ne îndeamnă Lavazza, să îi adăugăm o notă italiană!
Pregătește-te să îi uimești pe cei dragi cu un desert pe bază de cafea, alături de un lichior unic, preparat acasă.
Desert de Crăciun: Espresso Tiramisù
Crăciunul este un moment special, iar deserturile sunt, cu siguranță, vedetele fiecărei mese. Îți propunem să adaugi mesei tale cel mai popular desert Italian, îmbunătățit cu cafea și să-l transformi în plăcerea ta vinovată din sezonul sărbătorilor pentru tine și cei dragi.
Iată rețeta!
Ingrediente pentru Tiramisu
- Cafea de espresso (măcinată, 250gr)
- Biscuiți
- Mascarpone
- Cremă de ciocolată
Ingrediente pentru Mascarpone
- 250g Mascarpone
- 60g zahăr pudră
- 90g smântână lichidă
- 40g lapte
- ¼ păstaie de vanilie
Preparare
- Pune brânza mascarpone într-un bol
- Adaugă zahărul pudră, laptele, smântâna și vanilia
- Amestecă cu un mixer până obții o cremă fină
- Pune crema într-o pungă pentru ornat și păstreaz-o la frigider.
Prezentare
- Pune un biscuite Meliga pe fundul unei cesti de Cappuccino
- Adaugă o linguriță cu vârf de cremă de mascarpone
- Toarnă cafeaua fierbinte împrejurul cremei
- Ornează discret cu pudră de cacao amară
Desert de Crăciun: Lichior de cafea
Și ce mod mai bun de a încheia masa de Crăciun decât prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasă? Prepararea durează aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevărat success.
Ingrediente
- 250ml apă (pentru siropul de zahăr)
- 250g zahăr tos (pentru siropul de zahăr)
- 250g Alcool 95°
- 100ml espresso Lavazza Qualità Oro
- 25g praf de cafea
- 150ml apă
- 2 păstăi de vanilie
Preparare desert de Crăciun
- Să începem cu siropul de zahăr: pentru prepararea lui, amestecă zahărul și apa într-o tigaie, lasă-l să dea în fiert și mai fierbe-l pentru încă 9 minute.
- Să trecem la prepararea lichiorului: lasă vanilia și pudra de cafea să infuzeze în alcool pentru 7 zile.
- Filtrează lichidul obținut cu ajutorul unui prosop de hârtie sau filtru, udat și stors în prealabil, folosind o plasă de sită mai fină sau mai mare.
- Între timp, prepară espresso-ul.
- Amestecă siropul de zahăr (250g) cu alcoolul. Apoi adaugă espresso-ul și apa pentru a reduce conținutul de alcool.
- Permite-i să se răcească la temperatura camerei.
- Toarnă-l într-o sticlă și apoi pune-l în congelator.
- După ce s-a răcit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.