Pandemia de COVID-19: cum a schimbat industria de frumusețe

Diana Baicu explică ce s-a schimbat în 2020 și ce efect a avut pandemia de coronavirus asupra industriei de frumusețe și îngrijire.
  • Publicat:
Pandemia de COVID-19: cum a schimbat industria de frumusețe
Pandemia de COVID-19: cum a schimbat industria de frumusețe

Pandemia de coronavirus a avut, în 2020, impact și asupra industriei de frumusețe. Normele de distanțare socială și purtatul măștilor de protecție au influențat comportamentul consumatorilor de produse de îngrijire personală. Au apărut noi trenduri, dar și noi cerințe din partea publicului, conform noilor nevoi. Diana Baicu, director general al unei companii lider în România de distribuție de produse cosmetice profesionale și tehnologii profesionale destinate clinicilor și saloanelor, explică ce s-a schimbat în 2020.

Avem tenul mai sensibil din cauza măștii. Se cer soluții pentru această problemă.

“Dincolo de faptul că ne protejează în fața răspândirii Coronavirusului, purtatul măștii poate avea efecte secundare mai puțin plăcute asupra calității tenului. Sub mască se creează un efect de seră. Respirația este recirculată, pielea este oxigenată insuficient, iar temperatura crește. În timp, pielea își pierde din luminozitate și se acumuleză toxine. Prin urmare, pot apărea imperfecțiuni sub forma unor comedoane inestetice, mai ales în zona mandibulară. Porii se vor dilata și vor avea un aspect inestetic, iar pielea sensibilă se va înroși în cele mai multe cazuri neuniform”, explică Diana Baicu.

Pandemia: pielea își pierde din tonus

Circulatia sanguină este și ea influențată negativ, cu efecte asupra metabolismului celular, în special asupra fibroblaștilor, resposabili pentru producția esențială de colagen și elastină. Aceștia își încetinesc activitatea, apărând relaxarea cutanată, accentuarea șanțului nazo-labial și apariția de linii fine. Este recomandată o îngrijire și mai atentă în această perioadă. A crescut astfel cererea de produse și tratamente care oferă efect de lifting și tonifiere.

Mascneea – o noua afecțiune a tenului

Mascneea este o iritație a tenului care apare de obicei la persoanele care poartă masca timp îndelungat.

„Masca de protecție și faptul că ne expunem foarte mult la lumina emisă de televizoare, calculatoare sau telefoane mobile pot duce la acumularea excesivă de sebum și la erupții cutanate. A crescut cererea pentru tratamente antiacnee și de reechilibrare a secreției de sebum”, spune Diana Baicu.

Soluții contra luminii albastre, în pandemia de COVID-19

“Lipsa luminii soarelui, lumina albastră a telefoanelor mobile sau a televizorului, dar și substanțele eliminate de produsele chimice de curățat suprafețele ne pot dăuna pielii. Aceasta devine ternă, cenușie, dezhidratată, ori se îngrașă și poate duce la apariția acneei.

Zilnic este nevoie de curățare, tonifiere, serum, cremă de față și de ochi, iar o dată la câteva zile sau sau ocazional exfoliere și măști folie ”, declară Diana Baicu, Director General Top Line România.

Clean Beauty

“Filosofia Clean Beauty a apărut de ceva timp, iar în 2020 s-a intensificat. Se cer produse cu ingrediente și arome naturale, derivate din plante, de pe plantații sustenabile, fără parabeni, phthalates, formaldehyde sau talc, vegane, curelty free, ecofriendly, hipoalergenice, în ambalaje reciclabile, atât ca produse de skincare cât și haircare”, adaugă Diana Baicu.

Diagnostic prin fotografie, metodă revoluționară

Distanțarea socială a dus la o mai mare cerere de servicii de consultație online. În acest sens, s-a dezvoltat o modalitate de diagnostic prin analiza unei fotografii, analiză realizată de medicul dermatolog asistat de inteligenta artificială.

“Poza pacientului este analizată prin intermediul algoritmilor de inteligență artificială și astfel este emis un diagnostic al tenului și o formulă personalizată, ambele avizate de un medic dermatolog. În funcție de nevoile tenului fiecărui pacient se aleg 3 din cele 19 ingrediente active Universkin și se integrează într-o formulă unică, proaspăt mixata, conform diagnosticului pielii”, explică Diana Baicu.

Soluție pentru kilogramele acumulate în pandemia de COVID-19

”Un procent considerabil de persoane s-a confruntat cu acumularea de kilograme în lunile în care s-a stat acasă. Au apărut astfel depuneri de grăsime care, de cele mai multe ori, nu dispar nici ținând dietă ori făcând sport. De aceea, este necesar să se intervină punctual cu ajutorul tehnologiilor de slăbit localizat. Imediat după perioada de lockdown, clinicile și saloanele au avut parte de o cerere peste medie pentru tratamente de slăbit localizat și remodelare corporală: prin criolipoliză, endermologie, împachetări, presoterapie și multe alte terapii și tehnologii”, declară Diana Baicu.

Epilare laser cu efect cât mai îndelungat

“Perioada de lockdown din primăvară a scos la iveală o problemă cu care s-au confruntat majoritatea femeilor: imposibilitatea de a urma procedurile de epilat în salon. Au realizat astfel că cea mai indicată soluție pentru a evita, pe viitor, o astfel de problemă, este să urmeze un plan complet de epilare definitică cu laser. Imediat după ce am ieșit din perioada stării de urgență, cererea pentru tratamentele de epilare laser Stardust a ajuns la un nivel fără precedent. Este soluția cea mai si eficientă și cea mai practică pentru îndepărtarea în siguranță a părului nedorit, oferind garanția unei epilări sigure, totale și de lungă durată în orice perioadă a anului”, declară Diana Baicu.

Urmărește CSID.ro pe Google News