Infecția urinară, motiv de deces? Simptome pe care să nu le neglijezi

1 din 5 femei se confruntă cu infecția urinară. Deși reprezintă un disconfort, lăsată netratată poate naște probleme extrem de grave.
  • Publicat:
Infecția urinară, motiv de deces? Simptome pe care să nu le neglijezi
Infecția urinară, motiv de deces? Simptome pe care să nu le neglijezi

Actrița Tanya Roberts, cunoscută pentru rolul său din filmul cu James Bond ”A View to a Kill”, s-a stins din viață luni, la vârsta de 65 de ani, după ce a fost internată în spital. O sursă apropiată a declarat pentru People că decesul a fost produs de ”infecția urinară care s-a răspândit la rinichi, ficat și vezca biliară”.

Infecția tractului urinar este o problemă des întâlnită care afectează 1 din 5 femei. De asemenea, aceasta apare și în rândul bărbaților. Se estimează că 8 din 10 milioane de vizite anuale la medic sunt pentru tratarea infecțiilor urinare, informează Clinica Cleveland.

Infecția urinară se poate răspândi și în alte zone ale corpului

În primul rând, trebuie să înțelegem cum acționează infecția urinară. Mai întâi, bacteria ajunge în sistemul urinar, care include vezica și rinichii, iar acest lucru are loc prin uretră. Mai apoi, bacteria începe să se multiplice în sistem, explică Clinica Mayo. În unele cazuri, lăsată netratată, infecția se poate răspâni către rinichi și alte părți ale corpului. Complicațiile pot duce la deteriorarea rinichilor.

Simptome

Simptomele infecției urinare diferă, iar unele dintre ele pot fi mai puțin evidente. Dacă aceasta afectează rinichii, atunci te vei confrunta cu dureri. De asemenea, poate veni la pachet cu febră, stări de greață sau vărsături. Infecțiile urinare de la nivelul vezicii includ presiune în partea inferioară a pelvisului sau disconfort abdominal. De altfel, mai poți observa schimbări ale urinei, inclusiv prezența sângerării sau dureri în timpul urinării. Atunci când uretra este afectată apar usturimile și schimbările secreției vaginale.

Infecția tractului urinar: cum să reduci riscul cu ajutorul controalelor anuale

Dacă te confrunți cu o infecție urinară nu înseamnă că viața ta este în pericol. Pe lângă tratarea unei infecții acute acordă atenție sănătății urinare, adică mergi anual la medic pentru examinare și pentru teste de urină. Un alt aspect extrem de important este practicarea unor obiceiuri sănătoase acasă pentru a preveni apariția infecțiilor urinare. Experții recomandă urinarea după actul sexual pentru a elimina potențialele bacterii. Atunci când mergi la toaletă nu te șterge din spate în față. Un alt obicei sănătos este să bei apă sau chiar și suc de merișoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
5 metode să elimini stresul
5 metode să elimini stresul