CSÎD a încercat: rețeta de Bignè, deliciu italienesc

Vizitele în Italia au numeroase valențe culturale, dar și gastronomice indiferent dacă ești gurmand sau nu. Când am gustat pentru prima oară bignè, am simțit că papilele mele gustative plutesc. Atât de fine sunt! M-am gândit să le fac și acasă
  • Publicat:
CSÎD a încercat: rețeta de Bignè, deliciu italienesc
CSÎD a încercat: rețeta de Bignè, deliciu italienesc, foto Shutterstock

Știți ”choix la creme” de la francezi? Sau ”windbeutel” de la nemți? Sau ”gogoșile” pentru profiterol? La italieni le găsiți sub numele de ”bignè”. Ei bine, este același aluat (cu mici diferențe de la țară la țară, de la patiser, la patiser). Pasta choix este la baza acestor minunății. Pe care le puteți umple cu fel și fel de creme – de la frișcă, la ciocolată, cremă de fistic, cafea, fructe. De asemenea, le puteți umple și cu creme sărate icre, salată beuf, pastă de pește etc.

Ce ingrediente sunt necesare pentru bignè?

Atunci când mergeți la cumpărături, asigurați-vă că aveți pe listă și făină albă, ouă, hârtie de copt, unt. Vă mai trebuie apă, un praf de sare și un cuptor. Dacă aveți o lingură dozatoare pentru înghețată, este de folos. Dacă nu, un pos pentru ornat torturi cu creme este recomandat atât pentru pasta choix cât și pentru crema din interior. Altfel le puteți face și cu mâinile ude. Pentru umplutură, puteți face frișcă, cremă de ciocolată, cremă de vanilie.

Bignè – rețetă

Pentru aproximativ 30 de bucăți am folosit următoarele cantități.

Ingrediente:

  • 200 ml de apă
  • 200 g de făină albă
  • 4 ouă
  • 120 g unt
  • Un praf de sare

Mod de preparare: Măsurați cu atenție cantitățile înainte de începe prepararea. Pe foc, într-o cratiță puneți apa, un praf de sare și untul și amestecați ușor. Când începe să fiarbă, adăugați făina în ploaie amestecând mereu. Asigurați-vă că nu sunt cocoloașe. Stingeți focul și adăugați câte un ou, amestecând foarte bine, până oul s-a absorbit total. Apoi adăugați următorul ou, etc. După ce ați pus toate ouăle, veți avea o pastă moale. Cuptorul trebuie să fie încălzit la 190 grade C. Într-o tavă de copt, puneți pasta de mărimea unei nuci. Puteți folosi fie mâinile ude, fie o lingură dozatoare pentru înghețată pe care o udați înainte de fiecare utilizare. Un pos pentru creme este o altă opțiune. Pentru 15 minute aluatul trebuie să stea la 190 grade C, iar apoi pentru alte 15 minute la 180 grade C. Testul cu scobitoarea este util pentru a verifica dacă chiar s-au copt. Când se răcesc, se taie și se umplu cu frișcă sau alte creme. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult