Dorada la cuptor este întotdeauna pe lista mea de „chestii de mâncat fără să strâmb din nas” când mă bate gândul să mai slăbesc. Cu un pic de ajutor din partea marinadei, dorada la cuptor este o minunăție de preparat: gustos, sățios și sănătos!
Îmi place foarte mult dorada la cuptor pentru că are o carne dulce, zemoasă și slabă, iar oasele sunt mari, ușor de scos.
Află mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru marinadă și modul de preparare pentru această delicioasă dorada la cuptor!
Ingrediente pentru marinadă:
Mod de preparare:
Se amestecă bine ingredientele și se „masează” peștele eviscerat și crestat (eu am avut două dorade, cărora le-am tăiat cozile, aripile și crestele). Se umple generos și burta peștelui cu amestecul de marinadă.
Se pun peștii într-un vas acoperit cu folie de plastic și se lasă la frigider circa 10-15 minute, ca să se îmbine frumos aromele și sarea să îndulcească peștele.
Se pornește cuptorul la 220 de grade Celsius. Peștele scos din frigider se pune pe foaie de copt în tavă și se umplu crestăturile și burticile cu 5-6 felii de lămâie. Nu exagera cu lămâia, altfel carnea va fi acră.
Am aruncat în tavă și 5-6 roșii cherry tăiate pe jumătate, pentru extra gust.
Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit (cuptor electric, cu ventilație – pentru cuptoarele clasice, dați focul la mediu spre mare).
Eu am copt peștele timp de 40 de minute la 220 de grade Celsius cu folie deasupra, plus încă 15 minute fără folie, ca să capete o crustă frumoasă.
Vă doresc poftă bună!
Mai jos, o rețetă video de doradă la cuptor cu legume.