Alantoina, bună în îngrijirea pielii

Deși este un ingredient care nu primește atât de multă atenție precum acidul salicilic sau acidul hialuronic, alantoina se regăsește în produsele de îngrijire.
  • Publicat:
Alantoina, bună în îngrijirea pielii
Alantoina, bună în îngrijirea pielii

Spuneam în urmă cu puțin timp că lista ingredientelor de îngrijire a pielii pare nesfârșită. Dacă până acum am vorbit despre câteva dintre cele mai importante, acest capitol nu s-a încheiat (și nici nu cred că se va încheia prea curând), așadar poți adăuga pe lista favoritelor și alantoina. Deși este un ingredient care nu primește atât de multă atenție precum acidul salicilic sau acidul hialuronic, acesta este incorporat în numeroase formule ale produselor de îngrijire.

Ce este alantoina?

Interesant este că alantoina este un compus natural al organismului, dar atunci când este folosit pentru îngrijirea pielii, este un compus sintetic, realizat în laborator. De asemenea, mai poate fi extras din plante. Principalul obiectiv pe care îl are atunci când vine vorba de sănătatea pielii este acela de a acționa ca agent de netezire. Mai exact, hrănește pielea și o scapă de celulele moarte.

Există studii care arată că tratamentele care combină alantoina și extractul de ceapă reduc apariția cicatricilor. Aceleași studii sugerează că proprietățile acestui ingredient face ca o rană să treacă de la stadiul inflamator la stadiul de țesut regenerator.

Alantoina este unul dintre cel mai des folosite ingrediente de hidratare care reduce roșeața și iritația, iar printre beneficiile acestui ingredient se numără și faptul că oferă un efect catifelat pielii. Într-o formulă exfoliantă de cele mai multe ori întâlnim acid glicolic sau acizi AHA, dar acest ingredient dispune și de aceste proprietăți.

Este un ingredient care se definește ca humectant, ceea ce înseamnă că lasă apa să pătrundă la suprafața pielii (în epiderm), dar are și efect keratolic, adică ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Dacă tenul tău este predispus la acnee, evită astfel de produse, deoarece acestea pot bloca celulele moarte și bacteriile, iar astfel apar coșurile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Demachierea corectă, pas cu pas
Demachierea corectă, pas cu pas