Mere coapte – un desert simplu, delicios, ușor de realizat acasă! Care sunt ingredientele și modul de preparare.
Unul dintre cele iubite deserturi în timpul iernii este cu siguranță reprezentat de merele coapte. Fie că le coaceți ca atare, fie că le umpleți cu diverse nuci și fructe uscate, merele coapte sunt un deliciu potrivit pentru orice vârstă.
Vă este poftă de ceva dulce, dar nu vreți să vă apucați să faceți o prăjitură? Nimic mai simplu, faceți o porție de mere coapte. Mai ales că merele românești sunt aromate, au un preț accesibil. În plus, sunt la îndemână pe tot parcursul iernii.
Așadar, este timpul să parfumați bucătăria cu arome de mere coapte și scorțișoară!
Mod de prepare:
Cuptorul se încălzește la 190 de grade Celsius. Merele se spălă, se șterg și se scobesc în interior cu ajutorul unui instrument special pentru eliminarea cotorului sau cu un cuțit și o linguriță.
În interiorul lor se pun nucile, stafidele, pulpa de măr tocată, scorțișoara sau condimentul ales și untul.
Se pun într-o tavă, iar pe fundul tăvii se adaugă 2-3 linguri de apă.
Se coc circa 35 de minute. Se servesc calde. O opțiune este să aveți și o lingură de frișcă. Poftă bună!