Adiția de os este o procedură frecventă în implatologia dentară. Astfel, conform estimărilor specialiștilor, o treime din implanturi ar avea nevoie de o adiție minimă de os.
„De cele mai multe ori, de câte ori avem de inserat un implant, ne întrebăm dacă putem să-l inserăm normal sau dacă trebuie să recurgem la adiția de os. Unul din 3 implanturi are nevoie de adiție de os. Pentru intervențiile de adiție osoasă, trebuie să pregătim pacientul înainte de acestea cu o anumită medicație. Medicația se bazează pe antibiotic, antiinflamator și antimicotic pentru că unii pacienți pot face candidoză de la antibiotic. Și după adiția de os, există câteva recomandări pe care pacientul trebuie să le respecte” a declarat în interviul video pe care ni l-a acordat prof. dr. prof. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară.
Adițiile de os se pot face cu os provenit de la pacient sau cu un os străin. Astfel, în funcție de tipul de intervenție și de statusul sănătății pacientului, fiecare tratament trebuie personalizat. Pregătirea personalizată a fiecărui pacient în parte înainte de a face adiția de os asigură succesul intervenției și previne apariția unor probleme post intervenție.
În ce constau adițiile de os și pregătirea pacienților înainte de o adiție de os ne explică pe larg în materialul video prof. dr. prof. dr. Horia Barbu, medic primar chirurgie dento-alveolară.
Prof. dr. Horia Barbu își desfăşoară activitatea în cadrul Clinicii de reabilitare orală „Prof. Dr. Barbu” din Bucureşti, în domeniul chirurgiei implantare. Medicul Horia Barbu este specializat în augmentări osoase, sinus-lift, reabilitări orale complexe şi cazuri cu grad înalt de dificultate.