A mânca sănătos este o adevărată provocare între a alege ceea ce vrem să mâncăm și ceea ce ar trebui să mâncăm. Pentru că trăim în era în care totul este pe repede-nainte, avem un program încărcat, petrecem multe ore la birou, cu familie, prietenii sau chiar ne lovim de anumite afecțiuni, tindem să credem că este mai complicat decât sună să mâncăm sănătos. Greșit. Asta ne-o demonstrează patru medici cardiologi intervievați de publicația Huffington Post care explică ce mănâncă ei într-o zi obișnuită, indiferent de programul pe care-l au. Iată ce mănâncă un medic cardiolog într-o zi.
Specialistul susține că preferă să urmeze o dietă pescatariană, dar mâncarea indiană îi amintește de copilărie, motiv pentru care o consumă de două ori pe săptămână. Recomandă evitarea alimentelor prăjite și folosirea unei cantități modeste de ulei de măsline.
Specialistul încearcă să stea departe de alimentele procesate și orice aliment care are un indice glicemic crescut, optând pentru fructe sau nuci, iar asta pentru că fructele oferă fibre, vitamine esențiale și ajută la hidratare.
Deși are o reputație proastă, își începe dimineața cu o cafea, iar asta pentru că are efecte antioxidante. Consumată cu moderație ajută la scăderea tensiunii arteriale și produce relaxarea vasculară și dilatarea vaselor de sânge.
Pune mare accent pe micul dejun, deoarece acesta îi oferă energia și apetitul de care are nevoie pe timpul zilei și stă departe de sucurile din fructe pentru că tind să conțină mai mult zahăr și mai puține fibre față de fructele proaspete.