Anxietatea: ce să mănânci la micul dejun pentru a ameliora simptomele

Numeroase persoane se confruntă cu anxietatea, iar perioada pandemiei a reprezentat o reală problemă în acest sens. Iată ce să mănânci la micul dejun.
  • Publicat:
Anxietatea: ce să mănânci la micul dejun pentru a ameliora simptomele
Anxietatea: ce să mănânci la micul dejun pentru a ameliora simptomele

Numeroase persoane se confruntă cu anxietatea, iar perioada pandemiei a reprezentat o reală problemă în acest sens. Deși nu există tratament sunt câteva metode prin care poți controla simptomele, inclusiv terapia, meditația sau schimbările stilului de viață precum un somn mai bun, activitatea fizică sau îmbunătățirea dietei. Conexiunea dintre anxietate și ceea ce mâncăm nu este încă atât de bine înțeleasă, dar există studii care arată că anumiți nutrienți precum zinc, magneziu, vitamina B și acizii grași Omega-3 pot avea un efect pozitiv asupra simptomelor anxietății.

Așa cum îți începi dimineața poți seta dispoziția pe întreaga zi, iar asta include și ceea ce-ți pui în farfurie. Iată ce poți mânca la micul dejun pentru a ameliora simptomele anxietății.

Avocado ameliorează anxietatea

Avocado este un fruct delicios și versatil, ideal pentru micul dejun. Pe lângă faptul că are grăsimi sănătoase și fibre, acesta conține și micronutrienți precum vitamina B6, care creează neurotranzmițători precum serotonina care ajută la stabilirea dispoziției, dar și magneziu, care reglează răspunsul organismului la stres.

Ouă

Dacă alegi să consumi ouă, nu renunța la gălbenuș! Acesta conține minerale precum zinc și colină, care sunt asociate scăderii nivelului de anxietate. Deficitul de zinc induce depresia și comportamenele anxioase. Un ou conține 12 grame de proteină, care ajută la reglarea glicemiei.

Iaurt

Cercetările din 2015 sugerează o legătură între consumul de alimente probiotice fermentate, precum iaurtul și reducerea anxietății sociale. De exemplu, numeroși receptori ai serotoninei sunt localizați în tractul gastrointestinal, iar deficitul de serotonină duce la apariția anxietății, depresiei și a altor afecțiuni mentale.

Somon

Somonul conține acizi grași omega-3 care ajută la reducerea simptomelor anxietății și ține sub control hormonii de stres precum cortizolul și adrenalina. Te poți bucura la micul dejun de o omletă cu somon afumat, acesta fiind o sursă ideală de proteine, dar și un aliment cu proprietăți antiinflamatorii.

Fructele de pădure ameliorează anxietatea

Afinele, zmeura și căpșunile sunt toate bogate în vitamina C, un antioxidant care ajută la reducerea nivelului anxietății și îmbunătățește dispoziția. Una dintre modalitățile prin care îți poți lua doza de vitamina C este cu ajutorul unui smoothie cu fructe de pădure, verdețuri (conțin magneziu), unt de arahide (pentru proteină) și semințe de dovleac (pentru zinc).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Ceaiul poate provoca dependență?
Ceaiul poate provoca dependență?