Propolis: bun în lupta cu acneea și îmbătrânirea

Oricine poate folosi propolis, dar acest ingredient este ideal în lupta cu acneea și efectele îmbătrânirii. Iată ce beneficii are.
  • Publicat:
Propolis: bun în lupta cu acneea și îmbătrânirea
Propolis: bun în lupta cu acneea și îmbătrânirea

În tratamentele de înfrumusețare ne lovim de numeroase ingrediente naturale, printre care și propolis, folosit ca remediu în medicină, în special pentru piele. Acesta este un compus produs de albine și are o textură lipicioasă cu proprietăți unice, deoarece este bogat în minerale și nutrienți.

Un studiu recent sugerează că propolisul conține peste 300 de compuși activi benefici pentru piele, iar printre aceștia se numără și antioxidanți ca acidul ferulic și flavonoide, dar și vitaminele C și E și zinc.

Propolis: beneficii pentru piele

Similar mierii de albine, propolisul vine la pachet cu numeroase beneficii. În primul rând, are proprietăți antioxidante care ajută la neutralizarea stresului oxidativ produs de radicalii liberi. Mai apoi, scade inflamațiile, vinovate pentru primele semne ale îmbătrânirii. Totodată, antioxidanții ajută la combaterea ruperii colagenului și elastinei, două proteine responsabile pentru menținerea fermității, sănătății și tinereții pielii. Studiile arată că propolisul ajută la blocarea degradării colagenului cauzat de expunerea la razele UV.

Cui îi este indicat?

Oricine poate folosi propolis. Pentru că are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii îl face alegerea ideală pentru persoanele care se confruntă cu acneea. În primul rând, conține enzime potrivite pentru o exfoliere ușoară, menține porii curați și lipsiți de impurități care pot duce ulterior la apariția coșurilor.

Totodată, propolisul este un ingredient esențial în rutina anti-aging datorită proprietăților antioxidante, dar și în cazul persoanelor cu un ten sensibil sau uscat. Are o consistență destul de groasă, motiv pentru care ajută la formarea unui strat protector și îi oferă pielii capacitatea de a se regenera.

Cel mai mare posibil efect advers al ingredientului ar putea fi reacția alergică, în special dacă știi că ai alergii la albine sau venin de albine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult