Ai încercat vreodată maioneza din avocado? Dacă nu, acum e momentul, mai ales că e perioada postului și nu conține ouă sau alte ingrediente „de dulce”.
Cremoasă, gustoasă, proaspătă – așa poate fi descris gustul acestei delicioase maioneze de post cu avocado ușor de preparat. Poate fi consumată în sandvișuri, pe felii de ardei gras, ca „sos” pentru bețe de morcovi, țelină, castraveți, gulii, dar și în compoziția unei salate boeuf sau în salata de vinete. De asemenea, dacă nu ții post, poți umple ouă fierte cu maioneză din avocado – sunt delicioase și foarte aspectuoase!
Iată mai jos rețeta de maioneză de post cu avocado pe care o poți prepara foarte rapid și ușor!
Pune toate ingredientele într-un blender (mai puțin apa, uleiul, zeama de lămâie și sosul iute) și mixează până obții o pastă fină.
Adaugă apă și ulei ca să subțiezi maioneza și să obții o textură cremoasă. Amestecă exact așa cum ai face-o la maioneza normală.
Dacă vrei ca maioneza să fie un pic iute, adaugă și o linguriță de sos tabasco. La final potrivește cu zeamă de lămâie, fix așa cum îți place.
Pune maioneza într-un borcan și acoperă cu capac. Se păstrează la frigider timp de 3-4 zile.