Indiferent de vârsta lor copiii își doresc deserturi. Multe, multe și la toate orele. Și nu e nimic rău în asta! Este absolut normal. Ține însă de noi, adulții să îi îndreptăm însă spre variantele de deserturi sănătoase. Înghetața este unul dintre ele.
Cum înghețata este iubită indiferent de anotimp, vă prezentăm o variantă super delicioasă și fără coloranți, fără arome artificiale, fără conservanți. Și mai mult decât atât, rețeta este foarte simplă căci înghetata despre care vă vorbim nu are lapte, nici ouă, nici zahăr. Și nici miere. Nu avem nimic împotriva înghețatelor de casă ce conțin lapte, ouă și un pic de zahăr. Însă există un fruct care le substituie cu succes. Bananele. Da, din două banane puteți face înghetată delicioasă. Împreună cu copiii.
Pe lângă banane coapte, dar fără zone pătate, aveți nevoie de un mixer vertical și de congelator. Opțional puteți adăuga fructe de pădure (afine, coacăze, zmeură, mure etc), vișine, cireșe. Ar fi necesar să aveți la îndemână dacă copiii sunt mici forme de înghețată. Ei bine, copiii preferă înghețata pe băț. Dacă nu aveți acest tip de forme și vreți să cumpărați, alegeți forme fără ingredienți precum BPA, dacă sunt din plastic. Altfel puteți improviza. Spre exemplu, puteți pune compoziția înghețatei în ceșcuțe. Iar când începe să se coaguleze puneți în mijloc un băț (de la alte înghețate) sau chiar un baton de scorțișoară.
Bananele coapte se curăță de coajă și se taie în felii subțirele cu ajutorul unui cuțit. Se pun la congelator câteva ore. Când au înghețat, cu ajutorul unui mixer vertical se pasează până devin spumă. Dacă aveți și alte fructe, puteți adaugă și mixa tot cu mixerul vertical. Se pun în formele dorite și se mai lasă la congelator cel puțin 3 ore. Ideal peste noapte. Poftă bună!