Nu ești un împătimit al sportului? Iată câteva activități care o să îți placă

Dacă nu ești un împătimit al sportului, iată câteva variante ce te pot ajuta să faci, totuși, mișcare.
  • Publicat:
Nu ești un împătimit al sportului? Iată câteva activități care o să îți placă

Am înțeles, nu ești un împătimit al sportului, dar îți dorești, totuși, să faci mișcare! Simplul fapt de a face sport îți provoacă anxietate! Află că există mici trucuri cu care poți fenta creierul. Iată cum poți transforma stilul tău de viață într-un stil ceva mai activ, fără a te înscrie la sală sau la cluburi sportive!


Treburi casnice

Vrei să faci două lucruri simultan? Poți avea parte de un antrenament fizic „moderat” dacă te apuci să speli și să ceruiești mașina, curtea sau pur și simplu tot interiorul casei, chiar dacă nu ești un împătimit al sportului. Vei avea o formă fizică mai bună și mai mult timp la dispoziție pentru a face tot ce-ți place, dat fiind faptului că ai combinat partea de sport cu treburile casnice care trebuiau neapărat făcute!

Grădinărit

S-ar putea să nu te gândești la această activitate ca fiind sport, dar dacă sapi, greblezi, cureți și plantezi prin grădină timp de aproximativ 30 de minute, vei avea parte de un antrenament decent. Și s-ar putea chiar să te pună într-o dispoziție mai bună.

Arte marțiale

Fii în formă în timp ce înveți să te și aperi. Artele marțiale te vor ajuta să îți concentrezi atenția și îți pot menține mintea mult mai ageră față de alte sporturi, cum ar fi alergarea. Luptele de contact „ușoare” precum karate, judo și taekwondo sunt destul de sigure, în comparație cu alte sporturi, atât timp cât te antrenezi cu un instructor calificat.

Sporturi de interior

Nu vrei să ieși afară și să înfrunți vremea caldă sau rece? Jocurile de interior pot fi ideale: baschet, tenis, fotbal, înot sau volei. Adună-ți gașca de prieteni și mergi la distracție – nici măcar nu vei simți că faci sport!

HIIT (High-intensity interval training) – antrenament de intensitate foarte ridicată, pe intervale de timp

Doar trei intervale de „sprint” de 20 de secunde – de exemplu, alergatul sau mersul pe bicicletă – par să ofere aproximativ același beneficiu ca un jogging de 50 de minute. Chiar și cu încălzirea, îtinderea și odihna dintre intervale, ar însemna să rupti doar 10 minute din timpul tău liber pentru a beneficia de un super antrenament, comparativ cu aproape o oră pe care ai fi rezervat-o în mod normal pentru o alergare.

Mersul pe jos

Aceasta nu trebuie să fie o plimbare, neapărat. Puteți apela la mici trucuri, dacă nu aveți timp pentru o plimbare lungă, în natură sau parc, ca de exemplu: parcați ceva mai departe când mergeți la magazin. Mergeți la prieteni pe jos, nu cu mijloacele de transport în comun și alegeți să plătiți facturile fizic, în loc de varianta comodă, online.

Sex

Veți arde în jur de 5 calorii pe minut, cam la fel de multe ca în cazul unei plimbări rapide (power walk). De asemenea, veți folosi aproximativ aceeași cantitate de oxigen necesară grădinăritului. În plus, cercetările arată că poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă, deși acest lucru este mai degrabă adevărat în cazul relațiilor de lungă durată, solide și sănătoase.

Dans

Poate fi o activitate socială minunată și este foarte distractiv, chiar dacă este realizat pe cont propriu. Poate tonifia mușchii și contribui semnificativ la sănătatea inimii și plămânilor. De asemenea, s-a dovedit a fi extrem de eficient în tratarea simptomelor depresive și alungarea anxietății. Ai nevoie doar de un pic de muzică!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult