O supă cremă de conopidă de post este perfectă la dietă, dar nu numai. Este cremoasă, fină și ușoară, fiind ideală pentru masa de prânz sau cină.
În plus, conopida are o mulțime de beneficii. Este bogată în vitamina C, calciu, fosfor, acid folic și vitamine din complexul B, substanțe nutritive importante pentru menținerea sănătății.
Vezi mai jos cum poți prepara supă cremă de conopidă, gata în doar 30 de minute.
Ingrediente pentru 6 porții:
Mod de preparare:
Încălzește uleiul într-o oală de supă, la foc mediu, în care pui la rumenit ceapa tocată mărunt. După aproximativ 3-4 minute, când ceapa devine translucidă, adaugă rozmarinul, cimbrul, păstârnacul și țelina tăiate cubulețe.
Lasă pe foc încă 5 minute, apoi adaugă usturoiul tăiat rondele sau cubulețe și mai lasă pe foc 30 de secunde, ca să se îmbine frumos aromele.
Adaugă supa de legume sau apa, buchetele de conopidă și cartoful tăiat cuburi. Adu la fierbere, apoi dă focul mic, acoperă cu un capac și lasă la fiert până când toate legumele sunt foarte moi.
La final, adaugă laptele de cocos și adu din nou la fierbere supa, apoi trage deoparte oala.
Cu ajutorul unui mixer cu picior lung, pasează legumele din supă (sau adaugă legumele într-un procesor de bucătărie, apoi adaugă piureul astfel obținut la loc în supa din oală). Amestecă, adaugă sare și piper, după gust.
Toarnă supa fierbinte în boluri și servește cu pâine prăjită sau crutoane.
În cazul în care nu ții post, poți servi această supă cremă de conopidă cu feliuțe fine de parmezan presărate pe deasupra. Poftă bună!