Supă cremă de conopidă de post – cremoasă, gustoasă, cu puține calorii

Vezi cum poți prepara supă cremă de conopidă de post, gata în doar 30 de minute. Este delicioasă, sănătoasă și are foarte puține calorii!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Supă cremă de conopidă de post - cremoasă, gustoasă, cu puține calorii
Sursa foto: Shutterstock

O supă cremă de conopidă de post este perfectă la dietă, dar nu numai. Este cremoasă, fină și ușoară, fiind ideală pentru masa de prânz sau cină.

În plus, conopida are o mulțime de beneficii. Este bogată în vitamina C, calciu, fosfor, acid folic și vitamine din complexul B, substanțe nutritive importante pentru menținerea sănătății.

Vezi mai jos cum poți prepara supă cremă de conopidă, gata în doar 30 de minute.

Rețetă de supă cremă de conopidă de post: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente pentru 6 porții:

  • 1 conopidă desfăcută în buchețele
  • 600 mililitri supă de legume sau apă
  • 400 mililitri lapte de cocos (sau lapte de vacă, dacă nu ții post)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • o jumătate de linguriță de cimbru uscat
  • o jumătate de linguriță de rozmarin
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 păstârnac tăiat cubulețe
  • o jumătate de rădăcină de țelină tăiată cubulețe
  • 1 cartof mediu tăiat cuburi
  • sare și piper, după gust
  • crutoane sau pâine prăjită (pentru servit)

Mod de preparare:

Încălzește uleiul într-o oală de supă, la foc mediu, în care pui la rumenit ceapa tocată mărunt. După aproximativ 3-4 minute, când ceapa devine translucidă, adaugă rozmarinul, cimbrul, păstârnacul și țelina tăiate cubulețe.

Lasă pe foc încă 5 minute, apoi adaugă usturoiul tăiat rondele sau cubulețe și mai lasă pe foc 30 de secunde, ca să se îmbine frumos aromele.

Adaugă supa de legume sau apa, buchetele de conopidă și cartoful tăiat cuburi. Adu la fierbere, apoi dă focul mic, acoperă cu un capac și lasă la fiert până când toate legumele sunt foarte moi.

La final, adaugă laptele de cocos și adu din nou la fierbere supa, apoi trage deoparte oala.

Cu ajutorul unui mixer cu picior lung, pasează legumele din supă (sau adaugă legumele într-un procesor de bucătărie, apoi adaugă piureul astfel obținut la loc în supa din oală). Amestecă, adaugă sare și piper, după gust.

Toarnă supa fierbinte în boluri și servește cu pâine prăjită sau crutoane.

În cazul în care nu ții post, poți servi această supă cremă de conopidă cu feliuțe fine de parmezan presărate pe deasupra. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult