Uleiul de cânepă – beneficii uimitoare pentru păr. Cum se folosește

  • Publicat:
Uleiul de cânepă - beneficii uimitoare pentru păr. Cum se folosește
Sursa foto: Shutterstock

Uleiul de cânepă este ideal dacă ai părul creţ, uscat, încâlcit, casant sau gras. Nutritiv, regenerant şi revitalizant, tratamentul cu ulei de cânepă este perfect pentru hidratarea optimă a scalpului şi stoparea căderii părului.

Folosit cu regularitate, o dată pe săptămână, uleiul de cânepă hrăneşte în profunzime şi netezeşte părul, oferindu-i elasticitatea şi volumul pe care ţi le-ai dorit întotdeauna.

Potrivit pentru toate tipurile de păr, uleiul de cânepă hrăneşte fibra capilară şi redă elasticitatea şi volumul părului, conferindu-i în acelaşi timp strălucire.

Tratamentul este ideal pentru oricine doreşte să îşi menţină un păr frumos şi sănătos printr-o metodă 100% naturală. Dar se dovedeşte extrem de eficient şi în cazul celor care se vopsesc cu regularitate sau se coafează la temperaturi ridicate.

Furnizând acizii graşi esenţiali de care părul are nevoie, în condiţiile în care peste 90% dintre noi nu includem în dietă aceste substanţe într-o cantitate optimă, uleiul de cânepă este ingredientul ideal pus la dispoziţie de natură în reţeta obţinerii unui păr remarcabil prin vitalitate şi supleţe.

Uleiul de cânepă – beneficii pentru păr

Proprietăţile uleiului de cânepă fac din acesta un excelent balsam de păr. Combinaţia optimă dintre vitamina E şi acizii graşi esenţiali furnizează substanţele nutritive necesare sănătăţii părului şi a scalpului.

Concentraţia ridicată de acid linoleic reduce secreţia de sebum şi descurcă părul, lăsându-l mai curat, moale şi uşor de aranjat.

Fiind bogat în acizi graşi esenţiali, vitamine şi proteine, uleiul de cânepă se dovedeşte a fi de un real ajutor mai ales în sezonul rece, când schimbările bruște de temperatură de la exterior la interior degradează şi usucă firul de păr.

Aplicat săptămânal, tratamentul cu ulei de cânepă redă echilibrul părului şi restabileşte nivelul optim de hidratare a acestuia.

Uleiul de cânepă conţine acizi graşi polinesaturaţi Omega 6 şi Omega 3, proteine şi fibre insolubile într-o concentraţie ideală, necesară pielii. În plus, stimulează creşterea părului, dar şi menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare.

Omega 6, element aflat într-o concentraţie ideală în uleiul de cânepă, hrănește părul și restabilește nivelul ideal de cheratină, astfel încât firul de păr să crească mai gros şi mai puternic.

Astfel, folosit periodic, tratamentul cu ulei de cânepă ajută la repararea celulelor deteriorate ale părului, îl consolidează în interior şi îl ajută să arate bine la exterior.

Cum se aplică tratamentul cu ulei de cânepă

Hairstylistul George Istratie recomandă tratamentul cu ulei de cânepă, spunând că cel mai bun mijloc de a profita de toate proprietăţile acestui dar al naturii este folosirea lui acasă, sub formă de mască pentru păr. Iată care sunt paşii:

  • Părul se spală cu apă călduţă, după care este uscat cu un prosop prin tamponare.
  • Într-un recipient din sticlă termorezistentă se adaugă 100 ml ulei de cânepă, deşi este posibil să fie nevoie de o cantitate mai mare, dacă părul este foarte lung sau firul mai gros.
  • Uleiul se încălzeşte apoi în baie de apă fierbinte, urmând să fie aplicat pe scalp prin masare.

Prin masaj cu ulei de cânepă, părul primeşte complexul de substanţe nutritive de care are nevoie, iar circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte. În plus, această etapă stimulează creşterea părului, echilibrează secreţia de sebum, hrăneşte şi netezeşte firele de păr, echilibrând scalpul uscat, dar și cel gras, spune hairstylistul.

După aplicare, părul se acoperă cu o folie de plastic, apoi cu un prosop cald. Se lasă uleiul să acţioneze timp de o oră.

O calitate deosebită a uleiului de cânepă este faptul că el este absorbit mult mai repede decât alte uleiuri vegetale utilizate în loţiuni sau creme, restabilind cu uşurinţă echilibrul de umiditate al scalpului, adaugă George Istratie.

În cele din urmă, părul se spală prin şamponare, de două ori, pentru că este foarte posibil ca el să rămână uleios după o primă spălare.

Urmărește CSID.ro pe Google News