Fiecare dintre noi are anumit obiceiuri la duș sau ritualuri. Unii adoră să folosească uleiuri pentru aromaterapie, băi cu spumă sau chiar să-și aprindă câteva lumânări și să desfacă o sticlă de vin, în timp ce alții preferă să se concentreze mai mult pe îngrijirea pielii și nu pe relaxare. Un lucru pe care suntem tentați să-l facem în duș este și să ne spălăm pe față, nu doar pe corp și pe păr, dar se pare că acest pas nu este tocmai indicat pentru piele. Așadar, iată de ce nu ar trebui să te mai speli pe față când faci duș.
Principalul motiv pentru care ar trebui să renunți la acest obicei ține de faptul că în duș suntem tentați să ne spălăm cu apă foarte caldă sau chiar fierbinte. Deși în zilele de iarnă sau după un antrenament aceste dușuri fierbinți ne fac să ne simțim extraordinar, apa fierbinte nu este tocmai potrivită pentru piele, deoarece produce iritații. Mai exact, apa fierbinte dizolvă și îndepărtează uleiurile naturale produse de piele și cu cât este mai caldă, cu atât va usca mai mult pielea. În plus, prea multă apă fierbinte pe față poate produce pigmentarea în exces sau colorarea pielii.
Un alt motiv pentru care ar trebui să eviți să te speli pe față atunci când faci duș este strâns legat de timp. Expunerea îndelungată la apă irită și deteriorează pielea. Ideal este ca dușul să dureze între cinci și 10 minute. De asemenea, asigură-te că apa este călduță și că nu folosești produse care să irite pielea.
Momentele ideale pentru curățarea tenului sunt dimineața, după ce te trezești, pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum acumulate pe timpul nopții și seara, înainte de culcare, chiar dacă nu ai folosit produse cosmetice sau nu ai ieșit din casă.