Ne concentrăm asupra modului în care arătăm, asupra vestimentației, asupra alimentației, tipului de mișcare, asupra relațiilor cu ceilalți, dar câtă atenție acordăm spațiului în care dormim? În dormitor, petrecem cel puțin 10 ore zilnic. Acordăm oare suficientă atenție camerei de dormit?
În primul rând dormitorul este ideal să fie luminos ziua, ușor de menținut întunecos noaptea. De asemenea, camera destinată dormitului trebuie să ne confere siguranță și confort.
Temperatura dormitorului este direct conectată cu calitatea somnului. În nordul Europei, termometrele dormitoarelor sunt fixate la 19 grade în general, noaptea.
Modul în care dormit are multiple influențe asupra calității somnului și a stării de sănătate. Și de ce să nu recunoaștem, dacă suferim de insomnii nu suntem cei mai veseli la lumina zilei… Saltelele care nu sunt tratate cu substanțe ignifuge sunt recomandate. Saltelele japoneze, subțiri sunt opțiune sănătoasă pentru coloană.
Cearșafuri din bumbac organic sunt o altă recomandare. Până la urmă petrecem cel puțin 8 ore în așternuturi. Substanțele chimice folosite la tratarea țesăturilor, a lemnului, metalului din dormitor pot provoca iritații și chiar da dureri de cap. Așadar, alegeți cât mai natural!
Experții în lifestyle explică în repetate rânduri că locul televizorului, al computerului nu sunt în niciun caz în dormitor. Câmpurile electromagnetice sunt produse de curentul electric și generate de orice aparat. Încă se studiază efectele negative asupra sănătății a expunerii prelungite la câmpuri electromagnetice, dar cu siguranță nu poate fi rău să aveți spațiul în care dormiți cât mai ”curat”.
De asemenea, deconectați telefonul de la internet pe timpul nopții. În plus, nu țineți în prize routerul de internet. Treziți-vă într-un mediu curat, prietenos.