Cafeaua proteică, un nou trend. Dar cât este de sănătos?

Cafeaua proteică este exact ceea ce te gândești: proteină adăugată în cafea. Persoanele care obișnuiesc să bea cafeaua cu lapte cumva consumă același lucru.
  • Publicat:
Cafeaua proteică, un nou trend. Dar cât este de sănătos?
Foto: shutterstock

Așa cum ne-am obișnuit, pe platformele sociale apar tot felul de tendințe. Dacă în urmă cu o săptămână vorbeam despre clorofila lichidă, de data aceasta ne-a atras atenția cafeaua proteică sau ”proffee”. Cafeaua proteică este exact ceea ce te gândești: proteină adăugată în cafea. Persoanele care obișnuiesc să bea cafeaua cu lapte cumva fac același lucru, dar de data asta este puțin diferit. Pentru că în ultima perioadă interesul pentru suplimentele proteice este tot mai mare, orice conține proteină, inclusiv cafeaua, poate fi o opțiune minunată. Așadar, iată câteva modalități sănătoase de a introduce cafeaua și proteina în rutina de dimineață.

Proteina în cafea, o alegere sănătoasă

Nu există o rețetă standard pentru ”proffee” așa că modul în care alegi să o pregătești îți aparține. Unele persoane aleg să amestece cafeaua cu un shake proteic care conține 30 de grame de proteine la o singură cupă, în timp ce altele preferă să le adauge într-un blender sau să facă infuzie cu 20-25 de grame de proteină. Chiar și două linguri de colagen oferă 11 grame de protein, iar o altă variantă bogată în proteine mai poate fi laptele vegetal.

Cafeaua proteică te ajută să atingi necesarul zilnic de nutrienți

Înainte de toate trebuie să luăm în calcul rolul proteinei și cât de multă ar trebui să consumăm în fiecare zi. Principalul rol al proteinei este de a suplimenta aminoacizii pentru a menține, repara sau vindeca țesuturile din corp. Acestea includ mușchii, dar și enzimele, hormonii, celulele imunitare, pielea și părul. Atunci când te antrenezi, ai nevoie de o cantitate mai mare de proteină. De exemplu, pentru o persoană activă, doza optimă zilnică ar fi între 1.2 și 2 grame de proteină per kilogram din greutatea corporală.

O persoană de 68 de kilograme ar avea nevoie ca la micul dejun să consume 17-27 grame de proteină. Ideal este ca acea proteină să mențină un echilibru între doi macronutrienți necesari corpului: carbohidrații și grăsimile, iar asta pentru că atunci când consumi o cantitate adecvată de proteină fără suficienți carbohidrați sau grăsimi, proteina este folosită de organism pentru energie, nu pentru menținerea și repararea țesuturilor.

Calitatea proteinei contează!

Dacă vrei un boost de proteină la micul dejun, află că nu doar gramajul contează, ci și calitatea ei. Citește eticheta pentru a descoperi dacă produsul conține aditivi nedoriți precum îndulcitori artificiali, coloranți, arome și conservanți sau chiar prea mult zahăr adăugat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult