Cine a fost în Germania și a stat printre nemți cu siguranță a auzit de celebri cartofi cu quark. Excelenți pentru un prânz rapid sau pentru o cină prepretențioasă, cartofii cu quark nu necesită priceperea unui bucătar iscusit și nici buget ridicat. Așadar, vă propunem să încercați acest preparat.
Atunci când mergeți la cumpărături puneți în coș și cartofi. La nemți există multe tipuri de cartofi destinate modului în care vrei să-i prepari : pentru fierbere, coacere etc. Au început să apară și la noi acest tip de etichetări pentru cartofi. Quark – este un soi de brânză slabă (ca textură este ca un iaurt onctuos). Poate fi înlocuită cu iaurt sau brânză slabă de vaci (acesta ar fi echivalentul, dar textura de quark este fină). Mai aveți nevoie și de ulei de măsline de bună calitate și de verdețuri. Ați putea folosi ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi sau usturoi verde, chivas, leurdă, etc, etc. Am încercat inclusiv cu leuștean și rezultatul a fost gustos. Un pic de sare de mare și de piper sunt binevenite. Chiar și câțiva fulgi de ardei iute sunt bineveniți dacă vă plac. Chiar și măslinele se potrivesc, dacă le aveți la îndemână. Așadar, mizați pe calitatea ingredientelor.
Mod de preparare: Cu câteva ore înainte spălați, uscați cu ajutorul unui prosop de hârtie verdeața aleasă. Tocați-o fin. Într-un castron se pun verdețurile și uleiul de măsline și se lasă la rece. Astfel, uleiul se va aroma. Înainte cu 30 de minute de ora mesei, puneți carfofii la fiert (se estimează că au nevoie de circa 20 de minute de când apa fierbe). Între timp puneți quark-ul (sau brânza slabă de vaci) peste ulei și verdețuri și mixați ușor. Se servesc cu cartofi calzi. Poftă bună!