Cum marinezi pieptul de pui ca să iasă fraged și suculent

  • Publicat:
Cum marinezi pieptul de pui ca să iasă fraged și suculent
Sursa foto: Shutterstock

Pieptul de pui este adesea fad și sec, fără pic de gust. Dar asta se întâmplă pentru că nu îl marinăm înainte într-un amestec special. Pentru a obține un piept de pui suculent și fraged la grătar, trebuie mai întâi să-l „îmbăiem” într-o marinadă. Trebuie să stea în această zeamă cel puțin 30 de minute!

Vezi mai jos cum se marinează pieptul de pui ca să obții o carne zemoasă și plină de gust!

Marinadă pentru pieptul de pui

Pentru această marinadă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • O jumătate de ceașcă de ulei de măsline sau de floarea-soarelui
  • 3 linguri de suc de lămâie
  • 3 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingură de zahăr brun
  • 1 lingură de sos worcestershire
  • 3 căței de usturoi pisați sau o linguriță de pudră de usturoi
  • Câteva fire de pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • Sare și piper

Se amestecă într-o cutie de plastic sau într-un castron mare toate ingredientele de mai sus. Se pun fileurile de piept de pui în această zeamă și se ung bine pe toate părțile.

Se scot fileurile marinate de piept de pui și se pun într-o pungă zip-lock. Se toarnă peste ele marinada și se închide punga.

Se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Ideal ar fi ca pieptul de pui să stea în această marinadă timp de 4-5 ore.

După expirarea timpului, se scot bucățile de carne și se lasă la temperatura camerei 30 de minute. Carnea nu se pune pe grătar sau la cuptor imediat ce a fost scoasă din frigider. În caz contrar, se va întări!

Se ia cu partea tocită a cuțitului pătrunjelul tocat de pe pieptul de pui, ca să nu se ardă la prăjit.

Se încinge o tigaie tip grill pe foc mediu. Se unge tigaia cu foarte puțin ulei (poate fi folosit și un spray cu ulei) ca să nu se prindă carnea.

Pieptul de pui marinat se frige pe grill timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Dar acest timp poate fi mai lung sau mai scurt, în funcție de cât de groase sunt feliile de carne. Dacă ai un termometru de carne, acesta trebuie să indice 73-75 de grade Celsius în interiorul bucății de carne.

Pieptul de pui frumos rumenit se scoate pe platou și se lasă să se odihnească 5 minute înainte de a fi servit.

Alătură-i acestui piept de pui fraged și suculent o salată proaspătă de primăvară, cartofi copți sau un delicios risotto cu fenicul și ciuperci. Poftă bună!

Sursa foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult