Biotina, prietenoasă sau nu cu tenul?

Ironic sau nu, se zvonește că există o legătură între consumul de biotina și apariția acneei. Cu toate astea, suplimentele nu sunt atât de rău văzute.
  • Publicat:
Biotina, prietenoasă sau nu cu tenul?
Foto: pexels

Multe persoane aleg să ia biotină din moment ce această vitamină este ideală pentru sănătatea părului, pielii și unghiilor. Dar sunt situații în care în urma administrării suplimentelor cu biotină te poți confrunta cu apariția acneei. Ironic sau nu, se zvonește că există o legătură între cele două. Deși te ajută în creșterea părului, există posibilitatea ca biotina să-ți saboteze tenul.

Biotina poate produce acnee?

Răspunsul nu este destul de clar, iar asta pentru că nu există suficiente dovezi care să evidențieze faptul că biotina poate produce acnee. Unii utilizatori susțin că ar exista o conexiune, iar specialiștii au o teorie prin care explică faptul că acest lucru ar putea fi posibil deoarece suplimentele cu biotină interferează cu absorbția de acid pantotenic. Acidul pantotenic este un membru al familiei vitaminelor B și joacă un rol important în funcționarea barierei protectoare. Biotina și acidul pantotenic sunt două tipuri de vitamine B (B7, respectiv B5). Organismul absoarbe biotina și acidul pantotenic în același mod.

Cum funcționează suplimentele cu biotină asupra acneei?

Există studii care sugerează că suplimentele cu biotină pot ajuta la prevenirea acneei. Este interesant faptul că biotina a fost folosită ca posibil tratament pentru acnee, în combinație cu alte ingrediente. De exemplu, într-un studiu, participanții de sex feminin au luat pastile care conțineau biotină, un probiotic, vitamina E, zinc, nicotinamide și acid folic, iar participanții de sex masculin au luat pastile care conțineau biotină, un probiotic, vitamina E, zinc, nicotinamide și beta-sitosterol. Majoritatea subiecților au observat o îmbunătățire a acneei după 12 săptămâni.

Bineînțeles, în contextul în care suplimentele cu biotină conțin și alte ingrediente este destul de greu să ne dăm seama care dintre ele ajută, de fapt, la îmbunătățirea sau prevenirea apariției acneei.

Urmărește CSID.ro pe Google News