Omletă vegană, gustoasă, bogată în proteine! Bună la dietă, dar și în perioadele de post. Nu conține ouă, dar este la fel de delicioasă. Ce ingrediente sunt necesare și cum se prepară această omletă vegană? Află mai jos!
Un mic dejun sănătos și îndestulător este esențial pentru a începe ziua cu energie. De cele mai multe ori alegem să mâncăm la micul dejun ouă fierte, omletă clasică sau ochiuri. Dar ce ai spune dacă ai încerca ceva nou, și anume omleta… fără ouă? Este sățioasă, bogată în proteine, pufoasă, are același gust delicios și o textură similară omletei clasice din ouă.
Poate fi servită alături de o salată cu roșii, castraveți, ceapă verde, salată verde și ridichi sau poți integra în compoziția omletei vegane câteva cubulețe de legume care îți plac (ardei gras, ciuperci, ceapă, ardei iute).
Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă apă până când obții consistența cremoasă a compoziției pentru clătite.
Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie întinsă antiaderentă cu coadă detașabilă și toarnă compoziția de omletă vegană.
Lasă la foc mediu timp de 4-5 minute. Separă coada tigăii, apoi transferă tigaia cu omletă în cuptorul încins la 190 de grade Celsius și mai las-o 5 minute. Omleta vegană trebuie să aibă o culoare aurie.
Servește cu o salată de legume proaspete sau cu ardei capia copți. Poftă bună!